Árpa Attila távozott az RTL Klubtól

Vágólapra másolva!
Árpa Attila, az RTL Klub kreatív igazgatója állítja: közös megegyezéssel vált meg a csatornától. Nyilatkozata szerint már hosszú ideje voltak nézeteltérései a csatorna vezetőségével. Tervei között sorozatok, tévéfilmek szerepelnek, de egyelőre kivár, mondja.
Vágólapra másolva!

Mint arról már korábban hírt adtunk, az RTL Klub bejelentette: Árpa Attila, a kereskedelmi csatorna kreatív igazgatója, egyben a ValóVilág producere, valamint a műsor főszerkesztője, Wisinger János távozik az RTL KLubtól. A Valóságshow első és második sorozata is Árpa nevéhez kötődik, így valóban találgatásokra ad okot, mi vezetett a jóval a ValóVilág2 befejezése előtt bekövetkezett szakításhoz.

Árpa Attila a Blikknek elmondta: "Nem volt egészen váratlan a szakítás, amiről egyébként el kell mondjam, hogy közös megegyezéssel született. Jó ideje voltak már nézeteltérések köztem, és az RTL Klub vezetése között alapvető kérdésekben. Nem veszekedések, ezt fontosnak tartom elmondani. Most úgy tűnik, a csatornánál a 2003-as, de lehet, hogy a 2004-es év is a valóságshowk jegyében telik, ami megkönnyítette számomra a döntést. Én ugyanis nem egészen így képzelem a televíziózást, és a valóságshow sem annyira az én világom. Ez nem jelenti azt, hogy mindeddig nem csináltam szívesen, de úgy gondolom, nem szerencsés, ha valami rutinná válik. Ezentúl tévéfilmeket, sorozatokat szeretnék készíteni, az én világom a filmgyártás, a zene. Úgy gondolom, ideje olyasmivel foglalkoznom, ami igazán érdekel. A feladat szép volt, de ha rutinná válik, az a minőség rovására megy, és radikálisan megnő a hibalehetőség."

ValóVilág fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47078

Azokra a találgatásokra reagálva, miszerint a ValóVilág-szavazás során elkövetett hibák vezettek a távozásához, az egykori kreatív igazgató hozzáfűzte: "Nem, ennek nincs semmi alapja, már csak azért sem, mert a nyilvánosság előtt is tisztáztuk, hogy szó sincs csalásról, ráadásul Zoltán, akinek a rovására tévedtünk, tizenharmadikként bekerülhetett volna a Villába. Csak ő nem élt a lehetőséggel.

Arra a kérdésre, nem találja-e kissé érthetetlennek, de legalábbis különösnek, hogy a műsorfolyam közepén vált, Árpa Attila azt a választ adta: ő, és a műsor főszerkesztője nem véletlenül időzítettek így - mostanra ugyanis megtelt a Villa, a munka nagy részét elvégezték, nem hagynak káoszt vagy megoldatlan feladatokat maguk után.

Árpa Attila úgy tervezi, egyelőre vár és pihen. "Rövid időn belül kiderül ugyanis, hogy kik maradnak mellettem akkor, ha nem ülök süppedős fotelban, fontos pozícióban, nem adhatok jól fizető munkát, nem én viszem képernyőre az ötleteket. Azokkal vágok bele valami újba, akikről kiderül, hogy igazi barátok" - teszi hozzá.