Vágólapra másolva!
A megkérdezett brit kiskorúak kétharmada szerint a tévéműsorok tele vannak a nemiségre utaló képekkel, köztük a Britney Spearst félig meztelenül ábrázoló felvételekkel. A gyerekek szerint ennek az az oka, hogy az énekesnő ruhában nem tudná eladni a dalait.
Vágólapra másolva!

Cinikusan viszonyul a gyerekek jelentős része a média erotikus képeket ábrázoló műsoraihoz, köztük a fiatal sztárok, mint Britney Spears klipjeihez - állítja egy Nagy-Britanniában készített tanulmány. A kiskamaszok véleményét vizsgáló felmérés során a megkérdezett gyerekek közül sokan a vártnál józanabb válaszokat adtak, így sokan kiábrándítónak mondták a popénekesnő teljesítményét, aki szerintük csak ruhái ledobálásával tudja ellensúlyozni a tehetségtelenségét. A vizsgálat részeként a gyerekeknek többek között Britney Spears I'm A Slave 4 U, valamint Christina Aguilera, Pink, Mya és Li'l Kim Lady Marmalade című klipjeit játszották le.

A kilenc és tizenkét év közötti gyerekek kikérdezése alapjában azt mutatta, hogy a kiskorúak szexuális felvilágosításában, illetve a párkapcsolattal összefüggő ismereteik bővítésében a médiának legalább akkora szerepe van, mint a családanyáknak. Az apák pedig ezen a téren messze lemaradtak a tévé, az újságok és a magazinok mögött.

A kutatók kérdéseire válaszoló gyerekeknek csak egyharmada gondolta úgy, hogy az apák hasznos ismeretforrások, ha a szexről és magánéleti kérdésekről van szó, míg kétharmad az anyákat és a médiát nevezte a leghasznosabbnak a tájékozódáshoz. A tévéműsorok közül azonban nem az ifjúsági műsorokat, hanem a vezető brit szappanoperákat, az EastEnders-t és a Coronation Street-et említették mint az emberi kapcsolatokról nyert ismereteik fő forrását.

Forrás: [origo]
Spears és Madonna

A tanulmány, amelyet többek között a brit televízió- és rádióműsorokat felügyelő testület (Broadcasting Standards Commission - BSC) és a BBC készíttetett, azt vizsgálja, hogyan dolgozzák fel a gyerekek a médiumokban közölt, szextartalmú műsorokat és cikkeket.

Az eredmények alapján készített jelentés szerint a kiskamaszok kétharmada úgy gondolja, a tévéshow-kban, klipekben túl sok a szex, de közülük csak kevesen egyeznének bele, hogy lemondjanak ezekről a műsorokról. A gyerekeknek általában nem kell félniük az eltiltástól.

"Elmondják, hogy zavarba hozzák őket a jelenetek, de azt is közlik, hogy apukáik ilyenkor elbújnak az újság mögé, és csak nagyon ritkán küldik ki őket a szüleik a tévészobából" - ismertette a felmérés eredményeit Andrea Millwood Hargrave, a BSC kutatási igazgatója.