Pénzhiánnyal indokolta a tv2 az elbocsátásokat

Vágólapra másolva!
A tv2 vezérigazgatója azzal magyarázta kollégáinak az év végi létszámcsökkentést, hogy a korábbi többleterőforrások 2004-ben már nem állnak rendelkezésre. Kereszty Gábor bejelentette, hogy a tv2 munkatársainak öt százalékát kell elküldeni, és tisztázta Bárdos András új szerepét is.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Kereszty Gábor

A tv2-s vezető még november végén azt közölte a csatorna dolgozóival, hogy más profitorientált vállalatokhoz hasonlóan, amelyek néha szétválnak, nagyobbodnak vagy éppen összemennek, a tv2 is változik, ezúttal, mint az ismertetésből kiderült, létszámát tekintve összemegy. A vezérigazgató azonban azt ígérte, amellett, hogy az elmúlt másfél évben számtalan változtatás történt a tv2-nél, az újabb átalakítás nem jelenti azt, hogy folyamatosak lesznek a hasonló jelentőségű lépések.

A létszámcsökkentést, ami Kereszty szerint kevesebb, mint ötszázalékos, a vezérigazgató azzal indokolta, hogy a tv2 rendszerében voltak olyan többleterőforrások, amelyeket a társaság a jövőben már "nem tud tartani".

A változtatásokat ismertetve a tv2-s vezető közölte, hogy a megszüntetett hírigazgatóság és az elküldött hírigazgató, Bernát György után a hírosztályt 3 főszerkesztő irányítja. Kert Attila, a Tények főszerkesztője felel a napi tartalomért, tartja a kapcsolatot a Programing Igazgatósággal, készíti a beosztást és végzi a szakmai értékelést. Pánczél Andrea főszerkesztő felel a hírosztály költségvetéséért, végzi a külső kapcsolattartást, és ellátja a Jó estét, Magyarország és a Jó reggelt, Magyarország felügyeletét. Bárdos András mint szerkesztőségvezető pedig összefogja mindkét területet, és ellenjegyzési joggal bír.

A hírigazgatóság mellett az önálló Gyártási és Műszaki Igazgatóságot és Hazai Gábor igazgató munkakörét is megszüntették, valamint elbocsátották a kereskedelmi osztály alá tartozó, az internet-teletext tevékenységért felelős New Media vezetőjét, Kelemen Gábort. Az ő helyét Jakab Richárd veszi át, akitől az ismertetés szerint az értékesítési szempontok előtérbe helyezését várják. Az átszervezés keretében a vallási szerkesztőséget is megszüntetik a tv2-nél.

A változások okainak elemzésekor Kereszty többször kijelentette, hogy az igazgatók elbocsátásának nem szakmai okai voltak.

Hofherr Krisztina, a tv2 kommunikációs igazgatója az MTI-nek nyilatkozva korábban azt mondta, hogy "a tv2-ben belső átszervezés zajlik". Kereszty Gábor vezérigazgató is csak annyit közölt hivatalosan, új vállalati szervezettel vágnak neki a 2004-es esztendőnek. A november végi belső tájékoztatóval kapcsolatban egyelőre szintén nem nyilatkozott Kereszty Gábor, aki külföldi tárgyalásokra utazott.