Új típusú show Kaszás Gézával és Kovács Lázárral

Vágólapra másolva!
Megújul az RTL Klub főzőmagazinja, a Receptklub, amelyben február közepétől Kaszás Géza stúdióközönséggel együtt követheti, amint Kovács Lázár megküzd kihívóival.
Vágólapra másolva!
Forrás:
Kovács Lázár és Kaszás Géza

Szakácspárbajjá alakul a Receptklub című RTL klubos szakácsműsor vasárnapi kiadása. A hat éve indult és ezerötszázadik adásnál tartó program új hétvégi változatában Kovács Lázár minden alkalommal megküzd egy-egy kihívójával, akiket nyilvános felhívás segítségével gyűjtenek össze a műsor készítői.

A vasárnapi adásokban a műsor séfjének és a vendégszakácsnak ugyanazt az ételt kell elkészítenie, úgy, hogy a feladatot mindketten csak közvetlenül a párbaj előtt tudhatják meg. A recepteket a közönség által beküldött ötletekből választják ki, valamint a nézők telefonos szavazással is kapcsolódhatnak a műsorhoz. A verseny kimenetelét azonban nem csak a külső voksok döntik el, mert a show-elemek gyarapítása érdekében a főzőversenybe a közismert emberekből összeválogatott zsűri is beleszólhat majd.

A magazin másik főszereplője, Kaszás Géza vasárnaponként a Receptklub moderátora lesz, aki stúdióközönség jelenlétében irányítja a megújult show-t. A felfrissített és kibővített műsort emellett új logóval és főcímmel, valamint új díszletek közül közvetítik. A Receptklub hétköznapi részeit kevésbé érinti a változás, a vasárnapi főzőcske azonban a mostani, tizenegy óra utáni időpont helyett délutánra kerül, hosszabb lesz és egy reklámblokk miatt két húsz perces részből áll majd.

A műsor producere, Szűcs László az [origo]-nak elmondta, hogy a változtatásokkal a nyugat-európai tévékben is látható főzőshow-khoz hasonló a mostaninál nagyobb szabású műsort szeretnének készíteni. Szűcs szerint azonban akárcsak más, magyarított műsortípusok, a Receptklub új változata sem valamely külföldi program mása lesz. Az új Receptklub részleteiről február elején adnak további tájékoztatást a műsort készítő produkciós cégek.