Reality tetovált arcú fakírral és vámpírral

Vágólapra másolva!
Kampón lógó fakír, vudu papnő, amatőr boszorkány, naturista növényevő és egy magát Drakulához hasonlító férfi a fő szenzációi egy új amerikai valóságshow-nak. A műsor további szereplői átlagosnak mondott emberek, akik tűrőképességük mértéke szerint esélyesek a reality nagy összegű főnyereményére.
Vágólapra másolva!

Őrültek háza (Mad mad house) a címe az amerikai Sci-fi Channel új valóságshow-jának, amelyben toleranciaversenyt rendeznek a résztvevők számára. Az összesen tizenöt stúdiólakót két csoportra osztották; egyharmaduk teszteli a többieket, akik százezer dollárt nyerhetnek, ha el tudják viselni a velük egy házba zárt és a műsor fő szenzációinak szánt különleges szereplőtársaikat.

A Sci-fi tévén március 4-én debütált Mad mad house a Big Brother-szerű klasszikus reality újabb mutációja, amelyben öt, a társadalom többsége által különcnek tartott embert tettek meg főszereplőnek. Hosszas keresgélés után a műsor készítői az úgynevezett alternatív csoportba a tetovált arcú, alkalmanként a bőrébe akasztott kampókon lógó fakírt, Art Aguirrét, a boszorkánysággal foglalkozó, bestsellerszerző, újságíró Fiona Horne-t, a vudu papnő Iya Ta'Shia Asantit, a növényevés és a természetes életmód sikeres terjesztőjét, David Wolfe, alias Avocadót, és a magát vámpírnak tartó Don Henri nevű fiatalembert választották.

Ők alkotják a műsor döntőbíróságát, amely minden részben értékeli a vendégeknek nevezett csoport tagjait, többek között nyitottságuk, toleranciájuk és az alternatívokkal való együttműködési hajlandóság szempontjából. A producerek szerint így a tízrészes műsorban az epizódok végén mindig a másság iránt legtürelmetlenebb személyek eshetnek majd ki. A távozást a fődíjért versengők úgy késleltethetik leginkább, ha minél gyakrabban tanúsítanak megértést és képesek részt venni az öt főszereplő, köztük az önjelölt vámpír és a vudu papnő által szervezett különböző szertartásokon, illetve eseményeken. A vérszívónak beöltözött Don Henritől várható feladatokat egyelőre nem részletezték, de annyit közöltek róla, hogy pszichovámpírnak tartja magát, olyan teremtménynek, aki a lelkeken élősködik, és elszívja az emberek életenergiáját.

Forrás: Sci-Fi Channel
Don Henri

A műsor készítői azzal akarják biztosítani az izgalmakat, hogy - a véleményük szerint - "az átlagba tartozó" tíz vendéget főként templomba járó személyek közül válogatták ki.

A reality egyik készítője, Arthur Smith szerint a tízek jól reprezentálják a társadalom nagyobbik felét. "Van állásod, minden nap munkába vagy iskolába kell indulnod, mint a legtöbb embernek" - mondta a producer, aki azonban további csavarként még ebbe a csoportba is beválogatott néhány különleges szereplőt - a nézők egy nőcsábászként bemutatott táncost és egy korábban zárdában élt fiatal nőt is láthatnak majd a versenyzők között.

"Az egészben az lesz a legjobb, hogy végignézhetjük, amint a különböző világok összeütköznek egymással, ahogy az emberek a kihívásokra reagálnak. Nyilvánvaló, hogy ez egy szórakoztató show, de az élet nagy leckéit is bemutatja. Sajnálom, hogy ilyen giccses és elcsépelt dolgot kell mondanom, de azt hiszem, megtanulhatjuk, hogy nem szabad a látszat alapján ítélni. Mindannyiunknak vannak előítéletei bizonyos személyekről, aztán megváltozunk, és észrevesszük, hogy ők is emberek. A végén rájövünk, hogy miért hisznek abban, amit csinálnak" - magyarázta az Őrültek háza vélt lényegét Arthur Smith producer.