Pereskedés bokszolók valóságshow-ja miatt

Vágólapra másolva!
A Rocky-sorozat főszerreplője, Sylvester Stallone nem tűri, hogy fiatalkori sikereit ellene fordítsák, ezért bíróság elé citálta az egyik nagy amerikai műsorgyártó céget.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Stallone

Törvénytelennek tartja az amerikai színész, hogy az Rocky-filmek általa alakított címszereplőjéről nevezze el az Metro Goldwyn Mayer (MGM) egyik új műsorát, ezért Sylvester Stallone beperelte a társaságot, valamint több producert.

A bokszmeccsek és a valóságshow-k ötvözésével kísérletező MGM The Real Rocky (Az igazi Rocky) címmel dobná piacra leendő produkcióját, ami azonban Stallone szerint nem viselhetné a védjeggyé vált nevet. A színész egyik érve, hogy az MGM által gyártott filmszéria központi figuráját, a philedalphiai öklöző Rocky Balboát nevét mindenki vele azonosítja, ráadásul a mozi forgatókönyvét is ő írta. Az MGM egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Stallonét a múlt mellett az is befolyásolhatta, hogy már év elején bejelentette, Contender (A versenyző) címmel szintén boksz reality-t akar indítani az NBC tévécsatornán. A műsor 16 bokszolóval kezdődik, ám ezek száma egyre csökken, mivel szabályos időközönként megmérkőznek egymással, hetente egy meccsre kerülne sor, így a tervek szerint 2005 januárjában induló műsor több hónapig tartana.

"A két legjobb a Las Vegas-i Caesar's Palace-ban mérhetné össze erejét" - nyilatkozta korábban Sylvester Stallone, aki a nagy lehetőség mellett egymillió dollárt és profi szerződést kínál a győztesnek.