Megalázó jelenetek miatt töröltek egy melegműsort

Vágólapra másolva!
Nem kerül adásba a Fox társaság legújabb valóságshow-ja, amelyben két heteroszexuális férfi melegnek tetteti magát. Homoszexuális érdekvédők szerint káros következményei lennének, ha a műsor készítői nyilvánosságra hoznák produkciójukat.
Vágólapra másolva!

Hé, haver, tényleg meleg vagyok - ez lett volna a címe az amerikai Fox TV új realityjének, amelynek főszereplői az előre felvett részekben arról próbálják meggyőzni rokonait és barátait, hogy eddig rosszul ismerték őket. A műsorban a két heteroszexuális férfinak az a feladata, hogy elhitesse magáról, a saját neméhez vonzódik, az ötvenezer dolláros fődíj nyertese pedig az lett volna, aki mindezt hitelesebben adja elő.

Az ismerősök becsapásának dokumentálását a szerkesztők a versenyzők által kitalált homoszexuális történetekkel körítették, aminek módja az egyik érdekvédő szervezet szerint elfogadhatatlan. Az előzetesek megtekintése után a melegeket sújtó jogsértések ellen küzdő szövetségnél közölték, számukra a műsor a saját nemükhöz vonzódó emberek szisztematikus megalázásának sorozata.

A jogvédők szerint (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) ezen jelenetek közé tartozik, amikor az egyik szereplő elmesél egy történetet állítólagos középiskolai birkózócsapatáról, és azt mondja, csak azért szeretett edzésekre járni, mert tetszett neki, ahogy egymáshoz érnek az izzadt testek. A GLAAD azt a bejátszást is kifogásolta, amelyben a sportot szexuális élményként beállító versenyző konkurense azt részletezi, hogyan lett "a homoszexuális pokol foglya".

Az érdekvédő liga ezért arra kérte a Fox vezetését, hogy töröljék a tévéműsorból az összesen kétórásra tervezett realityt, amit a csatorna méltányolt, és nem sugározza a produkciót. A BBC tudósítása szerint azonban a Fox TV szóvivője nem a sértőnek vélt jelenetekkel, hanem "kreatív okokkal" magyarázta a június 7-re meghirdetett adás elmaradását. Joan Garry, a melegjogi szervezet igazgatója ennek ellenére elégedett a Fox magatartásával és kijelentette, hogy a társaság példát mutatott a többi műsorkészítőnek. "Az ilyen programokat jól kell megcsinálni, vagy sehogy" - mondta Garry.