Használt autók, összetört álmok, új reality

Vágólapra másolva!
Kocsikereskedők lesznek az egyik tengerentúli tévécsatorna következő sorozatának főszereplői, akik a producerek szerint sok honfitársukhoz hasonlóan reménytelenül küzdenek az amerikai álom megvalósításáért.
Vágólapra másolva!

A legjobb ajánlat (Or Best Offer) címmel indít új realitysorozatot az egyesült államokbeli FX kábeltévé-társaság, amely egy családi vállalkozás mindennapjairól szól. A csatorna szerint a használtautó-kereskedéssel foglalkozó amatőr tévészereplők segítségével a nézők belülről láthatják majd egy átlagos család küzdelmeit, amit a talpon maradásért folytat. Az üzleti sikerért küzdő famíliát bemutató sorozat azonban az FX várakozásai szerint azt is érzékelteti a közönséggel, hogy milyen csalódások várnak arra, aki feltétel nélkül hisz az amerikai mítoszokban.

"A sorozat egy apa és fia által vitt kereskedésről szól. Az apa a tulajdonos, a fia pedig alkalmazottként dolgozik neki. A műsor nem annyira a használtautó-kereskedelemről szól, hanem a főszereplőkről. Betekinthetünk a vállalkozó család világába, miközben a família tagjai egy depressziós övezetben lévő, gazdasági válságtól szenvedő városban kergetik az amerikai álmot. A sorozatból azonban kiderül, hogy ez az álom mennyire messze került a valóságtól"- mondta A legjobb ajánlat-ról Eric Schrier, az FX tévétársaság alelnöke.

Korábban szintén kisvállalkozókról készített realitysorozatot a filmszínészi sikereik után a tévéiparral is próbálkozó Matt Damon és Ben Affleck páros. A LivePlanet produkciós vállalkozás American Start-Up (kb.: Induló vállalkozás Amerikában) című programja azonban Amerikát pozitív színben mint a lehetőségek hazáját próbálta bemutatni.

Forrás: www.pushby.com
Használtautó-kereskedés Amerikában

A Spike TV-nek gyártott új valóságshow-ban nyolc kezdő vállalkozás képviselői vehetnek részt, akik 50-50 ezer dollárt kapnak, hogy az általuk legjövedelmezőbbnek gondolt üzletbe fektessék az összeget. A megfelelő döntéshez a tévések is hozzájárulnak, találkozókat szerveznek a műsor résztvevői valamint híres és befutott üzletemberek között, akik egyben a show zsűrijét is alkotják. A tanács tagjai a kieséses műsorban nem csak arról dönthetnek, hogy egy-egy epizód végén mely versenyző ötletét tartják a leggyengébbnek, hanem saját belátásuk szerint pluszpénzt is invesztálhatnak a jobbnak ítélt kisvállalkozásokba.

Ben Affleck, a műsort készítő LivePlanet alapítója szerint a műsor az üzleti életre is jó hatással lehet . "Hiszünk benne, hogy segítünk, és hiszünk az amerikai vállalkozók önálló szellemiségében" - nyilatkozta korábban Ben Affleck.