Big Brother-szereplők is adnak ki lemezt

2004.09.01. 13:48

Nem csak hazai sajátság, hogy dalolással próbál köztudatban maradni egy-egy reality-szereplő. Ezúttal a brit Channel 4 egyik minisztárja, Emma Greenwood vonult stúdióba.

A hazai valóságshow-k szereplőinek első dolga a kiesést vagy a finálét követően, hogy menten, azonmód kamatoztassák ismert arcukat, nevüket. A kínzó bezártság hónapjai után logikusan szeretnének anyagi hasznot is húzni az ismertségből - és mivel a legtöbbjük nem különösebben tehetséges semmiféle művészeti ágban, többen könyvet próbálnak írni, dalra fakadnak, hátha bejön. Az RTL Klub villalakóinak is nagy része próbálkozott énekléssel (Oki, Hajni, VV1 Ági, Anikó, Elvis, Béka, Majka, Solya, Jenny - és így tovább), de csak igen mérsékelt sikereket arattak, a MAHASZ-listát is hetekig vezető ózdi rapper kivételével.

Az énekesi karrier építgetése nem hazai sajátosság, ugyanis a brit Big Brother egyik kiesett szereplője, Emma Greenwood is dalolással próbál hasznot húzni az ismertségből. Az Oldham Advertiser nevű lapban, mely szűkebb pátriájának híreiről számol be, már-már valódi sztárként kezelik a lányt. Megemlítik, hogy a zeneipar "nagy neveivel" vonult stúdióba, miközben a neves Craig David producer ellenőrzi a munkát. A lap szerint "ez lesz a legnagyszerűbb dolog, amit Oldham ad a világnak, a Take That-es Mark Owen óta." Fő a derűlátás.

"Úgy tűnt, hogy sok ember szeretne velem dolgozni. Remélem, hogy ki tudok adni majd egy nagylemezt, valamikor pár hónap múlva, mikor már megszűnik ez a nagy felhajtás a Big Brother körül" - nyilatkozta a 21 éves hölgy, aki mindössze 23 napot töltött a kamerák közt, és a képek tanulsága szerint még egy leszbikus csókba, majd egy félmeztelen kergetőzésbe is belement, hátha ez növeli híveinek számát.

Nem ő az egyetlen a csapatból, aki ilyesféle karriert tervezget: a pszichológusként végzett - és szintén kihullott - Becki Seddiki már a házban töltött napok során is előszeretettel tervezgette énekesi pályafutását, és gyakran fakadt dalra, hátha felfedezi valaki. Az Ananova hírei szerint gyakran lép fel - szinte üres londoni pubokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK