Tövig nyomja a gázpedált az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Az autósport hívei örülhetnek: vasárnap már megkezdődik a Forma-1-es évad. Hívek pedig sokan vannak: a magyar tévés közvetítéseket rendszeresen százezrek nézik, annak ellenére, hogy vasárnap reggelente a Disney-figurákhoz erősen ragaszkodó gyerek nem adja olcsón oda a távirányítót, vagy épp a félőrült szomszéd dörömböl egy partvissal a felhangosított motorzúgás hallatán.
Vágólapra másolva!

Bár nemigen lehet állítani, hogy Baumgartner Zsolt megszorongatta volna Michael Schumachert - a magyarok mégis lelkesen követték a Forma-1 eseményeit. Tavaly a legnézettebb futam az amerikai volt, nyár elején, ezt 1 millió 766 ezer tévénéző választotta. Magas nézettséget hozott az idényzáró, október végén megrendezett Brazil Nagydíj is, 1 millió 570 ezer embert érdekelt a végső hajrá. A Magyar Nagydíjat 1 millió 108 ezer néző izgulta végig - de az adatok vizsgálatakor azt is figyelembe kell venni, hogy milyen időpontban sugározta a versenyt a csatorna. A közép-európai idő szerint reggel vagy éppen kora délután vetített futamok mindig nézettebbek, a százalékos arányt tekintve.

A hirdetők által vizsgált 18-49-es korosztályt még jobban érdekli a lóerők harca, itt az RTL Klub még jobb eredményt ért el, mint a teljes lakosság esetében. Az éppen a készülék előtt gubbasztó fiatalabb tévénézők 60,7 százaléka például tavaly szeptember 26-án megtekintette a reggel nyolckor kezdődő Kínai Nagydíjat, annak ellenére, hogy valószínűleg közelharcot kellett folytatni a távirányító birtoklásáért a gyerekkel, aki sehogy nem bírta megérteni, hogy miért nem nézheti a szokott időpontban a tréfás rajzfilmeket. Hasonlóan jól ment a közönségarányt tekintve a Maláj Nagydíj, ezt az épp tévé előtt időző fiatalabb korosztály 59,6 százaléka nézte.

Vasárnap, hazai idő szerint délután fél kettőkor indul ismét a cirkusz, időmérő edzés összefoglalóval és az Ausztrál Futammal.