Máshol Shakirával rajtolt el a Megasztár

2005.07.01. 12:39

Az Egyesült Államokban az American Idol gyártja futószalagon a popsztárokat, ideiglenes bálványokat, közben Spanyolországban az Operación Triunfo okoz eksztázist a fiatalabb korosztálynál - utóbbi új sorozata a napokban startolt. A hazai Megasztár harmadik része legkorábban ősszel kezdődhet.

A spanyol Jesús Vázquez a helyi Till Attila, ugyanakkor a zenei producer szerepét az a több hangszeren is játszó Kike Santander tölti be, aki a latin muzsika egyik ismert figurája, zeneszerző, szövegíró, producer, aki Miamiban lévő stúdiójában dolgozott már Céline Dionnal, Gloria Estefannal, Jennifer Lopezzel vagy Carlos Santanával. Természetesen ebben a sorozatban is alaposan felkészítik a versenyzőket fizikailag és pszichikailag a rájuk váró menetelésre, külön ének- és tánctanár foglalkozik velük: összesen tíz szakember gyúr belőlük igazi, eladható popsztárt.

Az első gálán, az Operación Triunfo 2005 nyitóbuliján egy igazi nagy sztár, Shakira lépett fel. elénekelte a La tortura című dalát az új lemezről, majd praktikus, igen bölcs tanácsokkal látta el a versenyzőket: "Mindenki adjon bele mindent" - javasolta Kolumbia büszkesége. Itt megnézhető a továbbra is igen dekoratív és karakterisztikus hangú énekesnő előadása.

Az első kieső egy Migue becenéven futó ifjú volt, aki Ricky Martin spanglish nyelvű címmel ellátott Living la vida loca című dalát interpretálta, felejthetően. "Jó voltál a castingon, de nagyon leromlott a teljesítményed. Ezt te is tudod. Sajnálom" - hangzott az egyik ítélet a zsűri egyik tagjától, azaz a hispánok sem udvariaskodnak túl sokat a gyengébb előadás láttán-hallatán. A dinamikus, de középszerű, bármely karaoke-bárban hallható produkció kevés volt: hárman kerültek a kiesés szélére, végül két lány megúszta. Bár szavazatszámokat ott sem mondanak, némi különbség a magyar verzióval szemben, hogy legalább százalékokat megtud a néző, így sejthető egy-egy előadó népszerűségi szintje.

Tizenhatan kezdték, a legfiatalabb tehetség 16 éves, a legidősebb 29. Többen még tanulók, akad köztük két légiutas-kísérő, gyári dolgozó, de ketten egyenesen szupermarketek kasszái mögül érkeztek - nekik biztos nagyot fordul majd a világ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK