Tematikus hétvége a Filmmúzeumon

Vágólapra másolva!
A Filmmúzeum tematikus hétvégét tart Charlie Chaplinnel: rövidfilmek sorozatával emlékeznek a múlt század elejének nagyszerű komikusára. Két nap keménykalapban, sétapálcával.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeumon októbertől futó rövidfilm-sorozat epizódjaiból november 11-én és 12-én tematikus hétvégét tartanak. A tízes években készült börleszkfilmek írója, rendezője és főszereplője minden idők talán legnagyobb komikusa, Charlie Chaplin. A keménykalapos, sétapálcájával hatalmas cipőjében kacsázó csavargó figuráját mindenki ismeri, hiszen az évtizedek során a korai filmművészet egyik jelképévé vált. Megalkotója, Charlie Chaplin a múlt század elejének egyik legsokoldalúbb alakja volt: színész, rendező, producer, zeneszerző, aki olyan mesterműveket adott a világnak, mint a Modern idők, az Aranyláz vagy A diktátor.

Charlie Chaplin 1889-ben született zenész szülők gyermekeként. 24 évesen már filmet forgatott, figurái, történetei a filmtörténet klasszikus idejének legsikeresebbjei. A diktátor című 1940-es filmje sokak szerint művészetének egyik csúcsa, benne a hitleri diktatúrát figurázza ki.