Vágólapra másolva!
December 13-án kiosztották a British Comedy Awards 2006. évi adagját - a nyertesek között van Borat, illetve Wallace és Gromit is.
Vágólapra másolva!

A British Comedy Awards minden területen elismeri a jó vicceket, így a legjobb film és a legjobb színdarab kategóriájában is oszt ki díjat - bár kétségtelen, hogy a tévés produkciók vannak túlsúlyban.

A legjobb film a Wallace és Gromit: Az elvetemült veteménylény lett (ez az alkotás már a BAFTA legjobb gyermekfilmnek járó díját is bezsebelte), a színdarabok közül pedig az Angolkák emelkedett ki (amit mi tévésorozat formájában ismerhetünk, a Cool TV-ről).

Borat, a kazah tévériporter, illetve megszemélyesítője, Sacha Baron Cohen a legjobb filmírónak járó díjat vehette át, egész kis csapatával együtt, melynek tagjai közt Dan Mazert, Anthony Hinest és Peter Baynhamet találhatjuk.

A legjobb vígjátéksorozat címét meglepetésre nem Ricky Gervais sokak (köztük John Cleese) által zseniálisnak tartott műsora, az Extras nyerte el, hanem a Channel 4 Peep Show-ja, mely két barát őrültebbnél őrültebb kalandjait követi nyomon.

Channel 4

A legjobb új sorozat: Beckhamék esküvője a Star Stories-ban

A legjobb új sorozat is a Channel 4-on fut: a Star Stories híres emberek élettörténetét mutatja be, természetesen paródia formájában. A műsor senkit nem kímél: feltárja Beckhamék elképzelt hálószobatitkait, de Madonna és Guy Ritchie románcába is betekintést nyújt.

A díjátadóról nem ment haza üres kézzel Stephen Merchant és Catherine Tate sem, akik a legjobb tévészínésznek, illetve -színésznőnek bizonyultak. Merchant a már említett Extras-ban domborított, Tate pedig saját show-jával (Catherine Tate Xmas Special) került a díjazottak közé.