A BBC-vel repked az MTV

Vágólapra másolva!
A madarak élete című angol természetfilm-sorozat tíz részben érkezik, majd jön egy újabb széria, amely a rovarokkal foglalkozik.
Vágólapra másolva!

Az európai közszolgálati televíziók történetében kevés olyan meghatározó személyiség létezik, mint az ez év május 7-én 80. születésnapját ünnepelő Sir David Attenborough. Személyével számos műsort is képes volt eladni a világ közönségének az angol társaság.

Kevesen tudják, hogy a hetvenes évektől kezdődően a BBC második, alternatív csatornájának vezetője volt, s az első színes televíziós adások is az ő vezetéséhez köthetők. Igazi szenvedélye azonban a természettudomány volt, a tágabb értelemben vett biológia, az élőlények, fajok, fajták - földön, vízben, levegőben - tudora, szerelmese. Természetes környezetében vizsgálja, mutatja, tanulmányozza "áldozatait". Módszerének lényegi eleme az enciklopédikus tudásanyag, amely inkább egyfajta szemlélet, mert sohasem vész el az apró részletekben - öncélúan.

Gyakorlatilag ezt példázza minden eddigi sorozata, a The Living Planet / Élő bolygó, Life of Mammals / Az emlősök élete, de a most látható Life of Birds / A madarak élete is. Az MTV következő sorozata - ugyancsak Sir David Attenborough közreműködésével - a Life in the Undergrowth lesz, öt részben a rovarok és az ízeltlábúak világával ismerteti meg a nézőközönséget.