Új misztikus sorozat az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
A lelkes tévénézők már biztosan felfigyeltek a Dolmen - Rejtelmek szigete című új sorozat előzetesére az RTL Klubon. Sok mindenesetre nem derült ki a világítótorny képével végződő, rövidke spotból, ezért utánajártunk, mit is láthatunk majd a műsorban.
Vágólapra másolva!

A tévéknél szokásos nyári ismétlések között, mindenképp üde színfolt egy új műsor: az RTL Klub július 11-én indítja útjára a misztikus történetet feldolgozó Dolmen - Rejtelmek szigete című sorozatát. Misztikusnak ugyan misztikus a sztori, de korántsem a Rejtélyek városa-féle amerikai csapásvonalat folytatja. A sorozat ugyanis francia készítésű, ennek megfelelően - már csak a címből is asszociálva - minden bizonnyal kapunk egy merítést a breton-kelta mitológiából is.

A dolmen ugyanis az, amit például Stonehenge-nél is láthatunk: két kőoszlop, amelyre keresztbe egy kőtömböt helyeztek. Funkciója máig tisztázatlan (talán síremlék, talán más, vallási célú hely), emellett nehéz elképzelni, hogy kezdetleges technikával, hogyan építették fel - már csak emiatt is remek cím egy misztikus sorozat számára. Bár a dolmen sokfelé szokásos volt, a köztudat a breton-kelta hagyományokhoz köti, megnevezése is valószínűleg az ilyen eredetű asztal (daul) és kő (moen) szavakból származik.

A Dolmen alapsztorija szerint egy francia rendőrnő hazatér szülőhelyére, a Bretagne partjai mellett fekvő Ty Kern szigetre - gyerekkora helyszínén szeretne ugyanis férjhez menni. Épp rosszkor (vagyis hát a történet szempontjából jókor) érkezik, hazatérésekor ugyanis egyik bátyja az életét veszti. A helyiek szerint balesetről van szó, de Marie nyomozni kezd.

Közben megérkezik a hivatalból kirendelt nyomozó is, aki kénytelen Marie helyismeretére támaszkodni. Aztán újabb, rituális gyilkosságok történnek, amelyeknek állítólag köze van egy régesrégi hajótöréshez - a nézők borzongását segíti elő a környezet is: a szigetet igen komorrá teszik a szélfútta partok és a nyomasztóan hatalmas víztömeg, ami körülveszi.

A kezdeti nekifutásra hat epizódot felvonultató széria első része július 11-én, kedden kerül adásba, 21:15-ös kezdettel. Mindjárt, másnap indul egyébként a Dr. Vegas - A szerencsedoki című orvosi sorozat is, Rob Lowe-val a főszerepben, akit például Az elnök emberei tévéváltozatában is láthattunk.