Új csatornát indít a Music TV

Vágólapra másolva!
Az MTV új, kétnyelvű csatornát indít, amely a latin-amerikaiak, vagyis Amerika spanyolajkú népességének szórakoztatását tűzte ki célul.  
Vágólapra másolva!

A nagymúltú zenei csatorna MTV Tr3s néven indít egy új adót, amely kifjezetten a latin-amerikai lakosságnak szól - ez már körülbelül a tizedik MTV, amely az Egyesült Államokban működik. Az új csatorna elnöke, Lucia Ballas-Traynor szerint ez egy nagyformátumú kulturális vállalkozás, hiszen azoknak a latinó srácoknak szeretnének adni valamit, akiket a legtöbb tévé nem tekint célcsoportnak - kivéve persze az eleve spanyol nyelvű adókat.

Az MTV Tr3s természetesen elsősorban zenei műsorokkal kezd, amelyekre olyan neves közreműködőket sikerült megnyernie, mint például Shakira vagy Sean Paul. Az MTV néhány híres műsorát is átültetik spanyol nyelvre, így a My Super Sixteen-ből Quiero Mis Quinces lesz, a Pimp My Ride pedig Pimpeado néven fog futni. A MiTRL névre keresztelt Total Request Live is megjelenik a csatorna műsorán, többek között Ricky Martin is itt fogja bemutatni új lemezét.

Megvan már a csatorna első video jockey-ja, azaz videódiszkósa is, a Los Angeles-i színész-komikus, Carlos Santos személyében. Az adást nemcsak kábelen lehet fogni - mivel a latinó lakosság nagy része nem rendelkezik kábeltévével -, de bizonyos, a célcsoport által sűrűn lakott városokban (például San Antonióban és Austinban) egyszerű tévéantennával is nézhetik az érdeklődők.