Dundika túlélte

Vágólapra másolva!
A budai bevásárló-komplexum megfelelő üzemegységében igen magasra szökken a hazai médiasztár per négyzetméter mutató, mikor betoppannak sorra az RTL Klub Rettegés foka című realityjének szereplői, az átlagos magyar sápadtsághoz képest napsütötte (vagy szoli-)barnák, az utcán tapasztalható bánatos rosszkedvhez, egykedvű unalomhoz képest felettébb vidámak. Alighanem összebarátkoztak a dél-amerikai kirándulás során - csak nehogy közös lemez legyen a vége!
Vágólapra másolva!

Nyolc adásból áll a második sorozat, kettőben civilek, egyben címlaplányok vesznek részt, Dundikával az élen, egy másikban meg szerelmespárok versengenek. Négy adást kapnak a hazai médiaszemélyiségek, így Bea asszony, LL Junior, Südi Iringó vagy Pulai Imre is kipróbálhatja, milyen, ha egy hatalmas, szőrös pók lába matat a bal felső ötös és hetes közti foghíjban, netán milyen érzés húsz méter magasan lógni egy kötélen, jelentős széllöketek közepette, úgy, hogy közben vigyázni kell a frizurára is. Az RTL Klub egyszer már megutaztatott egy tucatnyi ismert magyart - a mostani csapatnak is egy kalandos kis nyaralásnak tűnhetett az argentin forgatás.

Sorra érkeznek a szereplők a lokálba, és a nagy vigasságnak csak akkor szakad vége, mikor Both Zoltán hüllőszakértő befekszik egy üvegtetejű, selyembéléses koporsóba. Bepottyantanak mellé egy tucat patkányt, majd idővel a láthatóan megszeppent szakembert kiengedik, a fotósok dolgoznak bőszen, nagy pillanat ez. Javában zajlik a sajtótájékoztató, de a rágcsálókról egy időre megfeledkeznek, ők ezt azzal honorálják, hogy pajkosan bebújnak a párna alá, fel-alá futkároznak a puha talajon, majd gondosan telekakálják a koporsót.

Az eddigi legsikeresebb heti reality második menete hétfő esténként lesz, Győzike után nézhetik meg a tévézők az RTL-közeli médiaszemélyiségek erő- és jellempróbáit, melyeket ismét Argentínában vettek fel. Rajt március 19-én, 16-os karikával, az ijesztő és undorító jelenetek miatt. A Fear Factor különben eredetileg a holland Endemol terméke, 2001 nyarán debütált más címen, majd még abban az évben az amerikai NBC-n landolt. Számos nemzetközi verziója van, ment tucatnyi európai országban, Malajziában, Ausztráliában, Mexikóban és Dél-Afrikában is. Bővebben itt.

Fésűs Nelly is nyaralt egy picit

Egyik kedvenc hazai médiaszemélyiségünket hamar kiszúrjuk a tömegben, ügyesen kikerüljük Kótai Misit, Hajas Lászlót és Kovács Lázárt, megtorpanunk egy pillanatra Dundika playmate láttán, itt valami belemegy cikkíró szemébe, aki végül kiköt a csinos Fésűs Nellynél. "Korábban még nem jártam Dél-Amerikában, csak feljebb, Mexikóban voltam öt hetet, egy nemzetközi fesztiválon. Túl sok időnk most sem volt arra, hogy megismerjük Buenos Airest, noha nem sokat aludtunk. Amúgy nagy szerencsém volt a társakkal, mert hiába osztottak két csapatra, valójában egy csoport voltunk, együtt mászkáltunk a városban" - válaszolta kérdéseinkre a színésznő, aki a zenész Bebével és a sportriporter Szujó Zoltánal alkotott triót.

Az RTL-en a Világ hét csodájá-ban is megfordult Nelly elmondta, hogy három feladatból egy általában gusztustalan, undorító, és ő inkább ettől tartott, nem a technikai-fizikai megpróbáltatásoktól: pluszpontért ehetett volna valami rusnya férget, de nem élt a nagyszerű, vissza nem térő lehetőséggel. "Nem volt nagy nyeremény feldobva, de a vesztes csapatnak ki kellett állnia azt a próbát, amit a nyertes trió ötlött ki" - fűzte hozzá. Örült az argentin nyárnak, 32 fok volt, mikor megérkeztek. Kérdésünkre, hogy mikor megy vissza a Barátok közt-be mint Miklós egykori szeretője, elmondta, hogy a karakter alighanem még börtönben ül, és különben is Kalamár Tamás producertől függ minden. Ő nem bánna egy visszatérést - és mi sem.

Magyar nem került kórházba

Herman Péter, a műsor produkciós vezetője - aki korábban már dolgozott számos műsorban, így a Győziké-ben, a Szombat esti láz-ban, a Kísértés-ben, a Survivor-ben - tartotta kézben a dolgokat Argentínában, és úgy érzi, sikerült rendben letudni a melós heteket. Egyszer volt ugyan egy nagyobb és váratlan szélvihar, ami nagy erővel csapott le a forgatási helyszínre, repültek a kamerák, kellékek, vásznak - de csak egy ember sérült meg. Az épp az argentin vezető operatőr volt, őt kórházba is szállították, és nem is látták többet -, de azóta felépült. A formátumot különben szereti: "Az a jó ebben, hogy az arcokra kiülő félelem, rettegés vagy undor, az mind őszinte" - véli.