Hat évet kaphat a Szökés fegyence

Vágólapra másolva!
Megindult a Szökés-ben Tweenert játszó Lane Garrison pere: a színésznek csütörtökön kellett először megjelennie a bíróságon - ha elítélik, akár hat évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Garrison még tavaly, december 2-án okozott halálos kimenetelű balesetet: épp három tinédzsert furikázott Beverly Hills utcáin, amikor sportkocsijával egy fának csapódott. Egyik utasa, egy tizenhét éves fiú életét vesztette, a velük utazó két tizenöt éves lány megúszta sérülésekkel. A szemtanúk szerint a színész ittas volt, és azóta a rendőrségi vizsgálat is bebizonyította, hogy Garrisonnak a megengedettnél magasabb volt a véralkoholszintje, ráadásul kokainfogyasztásra utaló nyomokat is találtak a vérében.

A rendőségi nyomozás lezárult, így a vizsgálatot végző rendőrök meg is kérték az illetékes ügyészeket, hogy emeljenek vádat Garrison ellen. Az ügyet először elnapolták, de aztán március 8-ra beidézték a színészt a bíróságra. Az ellene hozott vád nem más, mint ittas vezetés, illetve gondatlanságból elkövetett emberölés - ha ez utóbbi vádpontban bűnösnek találják, Garrison a valóságban is megismerheti a Szökés világát, ez esetben ugyanis hat év letöltendő börtönre is ítélhetik.

Mint arról a Reuters is beszámolt, Garrison ügyvédje, Harland Braun főként azzal védekezik, hogy a színész csak egy pohár alkoholt ivott a baleset előtt - annak ellenére, hogy a rendőrségi vizsgálat mást mutatott ki. Az mindenesetre talán Garrison malmára hajthatja a vizet, hogy a szemtanúk beszámolói ellentmondásosak: vannak, akik úgy emlékeznek, hogy a színész egy buliról ment el a három tinédzserrel (ahol elég sok alkoholt fogyasztott), mások pedig váltig állítják, hogy a baleset még az ominózus buli előtt történt, Garrisonék épp a helyszínre tartottak - a védelem nyilván ez utóbbi változatra alapoz, hiszen így könnyebb azt állítani, hogy a színész csak egy pohárkával ivott, amolyan bemelegítésként.