Új arcot keresett a TV2

Vágólapra másolva!
A TV2 három fordulóban, nyolcszáz jelentkező közül választott ki néhány szerencsést, akiknek lehetőséget kínál. Ott jártunk az utolsó körben, ahol mindenki meglepetésére Árpa Attila is megmérette magát.
Vágólapra másolva!

Árpa Attila áll a TV2 Aktív című műsorának díszletében, láthatóan zavarban van, és amikor harmadszor sem sikerül felolvasnia egy rövid szöveget, kifakad: "Az a baj, hogy rövidlátó vagyok, és nem tudok magyarul." Mindez lehetne a médiafenegyerek-producer rémálma vagy egy kereskedelmi tévés vicc poénja, de nem, megtörtént eset, aminek tanúi voltunk. A TV2 válogatást tartott, nyolcszáz jelentkező közül választották ki azokat, akik lehetőséget kapnak, és akár műsorvezetők is lehetnek a csatornánál.

Megnéztük a casting harmadik fordulóját, ahol háromtagú zsűri, Hadas Krisztina, Bárdos András és Till Attila választotta ki a legjobbakat. Nyáron egy műsorban láthatják majd a nézők az esemény legrosszabb és legjobb pillanatait, hogy Árpa mit keresett a mezőnyben, az jó kérdés, majd visszatérünk rá.

A nyolcszáz jelentkező között mindenféle ember, biztonsági őr, az ex-RTL-es Nóci és VV Ági is megfordult: nagy részüket kiszórták az első fordulóban, egy bemutatkozás és egy egyszerű műsorszituációs teszt alapján. Az egyik jelentkező szerint a második kör volt a legnehezebb, amikor egy általuk választott feladatot kellett sok rögtönzéssel megoldaniuk egy stúdióban Bárdos András figyelő tekintete előtt. Abban többen is egyetértettek, hogy a műsorvezetésnél nehezebb a casting, amikor nem lehet hibázni, mert ez az egyetlen lehetőség a bizonyításra. Erre mondhatnánk, hogy persze, könnyű ezt mondani, műsort még nem vezettek, csak a felvételi szituációt próbálták ki, de a Két testőr című műsorban közreműködő Pistyúr Vera is azt mondta, jobban izgul, mint egy forgatáson.

Az izgalom a stúdión belül sokaknál érezhető is volt, főleg az első feladatnál, amikor a három zsűritag egyikével kellett Mokká-s gyorsinterjút készíteni. Volt, aki Bárdost arról faggatta, hol fér el óriási könyvtára, más Tillát kérdezte arról, hogyan tudott azonosulni Garfielddel, a lusta macskával, amikor a hangját kölcsönözte neki. Az interjúkkal kapcsolatban a zsűri legtöbbször az igazi érdeklődést és a valódi kérdéseket hiányolta, és azt vetették több próbálkozó szemére, hogy csak egy maguk által elképzelt kereskedelmi tévés igénynek próbálnak megfelelni. A legnagyobb bókot és a legdurvább kritikát Novák Henriett, a Jóban Rosszban színésznője kapta Till Attilától: "Te egy édes barna süti vagy, de nem biztos, hogy itt a helyed." Túl sok volt a kérdéseidben a cukormáz, fordította le Hadas, és túl kevés az igazi kérdés, ezért adunk neked még egy lehetőséget, tegyél fel egy kérdést, ami igazán érdekel. "Ööööö", volt a válasz, majd kis gondolkodás után: "Mióta vagy riporter, Kriszta?" A kissé összezavarodott jelentkező végül maga is egyetértett a zsűrivel, és azt mondta, az igazi álma az, hogy színésznőként fut be - talán érdemes lenne ezen a területen maradnia.

A második feladat az volt, hogy egy Aktív-bulvárhírt kellett a súgógép segítségével prezentálniuk, végül telefonos játékvezetésben kellett bizonyítaniuk, hogy jól elvannak a kamerával kettesben. Mivel azt senki nem tudta, hogy milyen feladatra keres a csatorna embert, ezért igyekezett az összes feladatnál mindenki a maximumot nyújtani. Talán az utolsó volt ez alól kivétel, rögtönzött közvélemény-kutatásunkra senki nem választotta, hogy a telefonos játék vezetése lenne a vágya, és ellentmondásnak tűnhet, de talán pont a nyomasztó tét hiánya miatt sokaknak ez a feladat sikerült a legjobban. Persze, nem könnyű az elképzelt nézőt szóval tartani néhány bugyuta feladvánnyal, de a tévés szakma képzeletbeli ranglétráján az interjúkészítés jóval feljebb van, inkább riporter szeretne mindenki lenni. A műsornak alighanem mégsem az lesz a címe, hogy Riporter kerestetik, és nem csak ezért, mert ilyen volt már.

Forrás: [origo]

Az interjú-feladat alatt azért olyan is előfordult, hogy a kérdezettet hozták zavarba. Hadas Krisztinát az egyik jelölt addig faggatta magánéletéről ("igaz, hogy a forgatás alatt szerelem fűződött köztetek?"), amíg kénytelen nem volt válaszolni. Az interjú után zsűritársait kérdezte arról, hogy sikerült a szereplése, és ő sem tagadta, hogy elvörösödött, ilyen, amikor a hóhért akasztják. Nem sokkal később "Jézusom, pont velem?" felkiáltással nyugtázta, hogy volt csoporttársa, Árpa Attila is őt fogja kérdezni. A kereskedelmi tévék leleplezője és nagy barátja egy személyben hiába bizonygatta, hogy Sváby András nyomán tényleg és komolyan szeretne produceri tevékenysége mellett műsorvezetéssel is foglalkozni.