Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiosztották a Creative Emmyt

Vágólapra másolva!
Június 14-én Hollywoodban osztották ki az Emmy-díjak azon részét, melyeket a nem főműsoridőben menő sorozatok kreatív munkatársai kapnak. 
Vágólapra másolva!

Csütörtök este osztották ki a Creative Arts Daytime Emmy idei díjait. Az Emmy esetében ugyanis külön kezelik a főműsoridőben futó és a máskor adásba kerülő műsorokat, ráadásul a a fő attrakcióról is leválasztják azokat a kategóriákat, melyek kihirdetésekor, az Oscar-átadás során minden átlagnéző elalszik.

Így a hét legfőbb, a közönség érdeklődésére leginkább számot tartó kategória (úgy mint a legjobb tévéműsor, rendezés, színész, színésznő, mellékszereplő, női mellékszereplő és forgatókönyv) mellett külön ceremónia keretében kapják meg az elismerést a háttérben dolgozók. A vágóktól, hangmérnököktől kezdve a sminkesekig, fodrászokig gyakorlatilag mindenki idetartozik, de itt osztják például a legjobb animációs tévéműsornak és a legjobb gyermekprogramnak járó Emmyket is.

Az est nyertese kétségkívül a PBS csatorna lett, amely tizenhárom díjat vihetett haza: ebből hat elismerés a Szezám utca alkotóit (többek között rendezőjét, zenei rendezőjét és jelmeztervezőjét) illette, sőt a klasszikus sorozat lett a legjobb olyan műsor, amely iskolás kor előtt álló gyerekeknek szól. A legjobb gyermekműsor a Reading Rainbow lett, mely játékos feladatok segítségével buzdítja olvasásra a gyerekeket.

Az idei esemény jelöltjei közül került ki az Emmy történetének egyik legidősebb díjazottja, a nyolcvanhárom éves Bob Barker is, aki csütörtökön már a tizennyolcadik Emmy-díját zsebelte be. Az épp a múlt héten nyugdíjba vonult öregúr a The Price is Right című tévés vetélkedő producereként kapta meg az elismerést - korábban egyébként ő volt a show műsorvezetője is. A nyertesek teljes névsorát többek között itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről