Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tárgyalásban az ATV és Friderikusz

Vágólapra másolva!
Az ATV a rossz nézettségi adatok miatt ősztől már "nem tervez" Friderikusz Sándorral, írja a mai Blikk. Az ATV megkeresésünkre annyit mondott, hogy tárgyalásban vannak, ugyanakkor információink szerint Friderikusz is maradna a csatornán.
Vágólapra másolva!

"A Friderikusz Most című napi műsor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, márpedig az ATV alig több mint egy évvel ezelőtt feltehetően zászlóshajójának szánta Friderikusz új produkcióját, amelyet a riporter tapasztalataira, kapcsolataira és korábbi sikereire alapozhattak" - olvasható a mai Blikkben.

Az [origo] kérdésére az ATV egy darabig nem adott választ, végül egy közleményt juttattak el nekünk, melyben az olvasható, hogy július 13-ig lesz látható a Friderikusz Most. "A műsor őszi folytatásáról szóló konstruktív tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak" - írja Bohács Zoltán vezérigazgató.

Friderikusz Sándor az [origo] mai megkeresésére elmondta, hogy ő az ATV-nél tervezi a folytatást, és jelenleg is tárgyalásban vannak a vezetőséggel.

1992 és 1997 között 4,7-6,4 millió nézőt is vonzott a köztelevízióban sugárzott Friderikusz Show, igaz, ekkor még nem volt konkurencia, nem működtek kereskedelmi csatornák. A tévés előbb az RTL Klubnak készített műsorokat (Meglepő és mulatságos), majd a TV2-re került (Gyerekszáj, Fantasztikus Európa). 2003 és 2005 között az MTV-n A szólás szabadsága című műsorának 0,6-0,8 millió fős volt a nézettsége. 2005 októberében a Magyar Televízióból is távozni kényszerült, mivel korábban többször kritizálta az MTV vezetését.

Az [origo] kérdéseire válaszolva Friderikusz korábban elmondta, hogy első ATV-s szerződése 2006. december 31-ig szólt (és volt benne opcionális lehetőség, meg is hosszabbították), ugyanakkor, a kezdeti időszakban nem volt nézettségi elvárás a műsorral szemben. "Sok műsor csak az indulást követő, négy-hat hónap után találja meg a helyét, ennyi kell, hogy a néző is lássa, milyen az orientáció, merre megy a produkció. A BBC News Night című műsorának is kellett idő, hogy megtalálja a nézőit. Az első félévben nem tartom annyira fontosnak a nézettséget - utána viszont annál inkább! A legjobb, ha a minőség együtt jár a jó mutatókkal" - vélte, hozzátéve, hogy A Szólás szabadsága megfelelő nézettsége is több hónap után állt be.

A tárgyalások tehát folynak. A napokban Rózsa István, az ATV vezérigazgató-helyettese tett írásban ajánlatot a Friderikusz Most-ot gyártó cégeknek. A levélben a produkciót "a csatorna legigényesebb, legszínvonalasabb műsora"-ként aposztrofálja, hozzátéve, hogy "a csatorna rangját a produkció növeli, ezért a tulajdonosok megítélése szerint a csatorna érdekét szolgálja egy olyan megállapodás, amely a produkció további sugárzását biztosítja."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről