Alfa holdbázis-maraton a Filmmúzeumon

Vágólapra másolva!
Biztonsági övet bekapcsolni, pizsamát fel: szombaton és vasárnap Alfa holdbázis-maraton lesz. Nézz sok képet!
Vágólapra másolva!

Az Alfa holdbázis című 48 részes, színes angol sci-fi sorozat 1975 és1977 között készült. Annak idején a Magyar Televízió nagy sikerrel vetített belőle jó pár epizódot, s valóságos kultsorozattá vált az akkori, kissé ingerszegény, űrkalandokat nem gyakran kínáló Magyarországon: hol voltak még akkor a birodalmi rohamosztagosok, a villogó lézerkardok, az X-szárnyúakat pusztán koncentrációval mocsárból kiemelő apró, zöld jedi-mesterek, hatalmasra hízott, borzasztóan gonosz, galaktikus gengszter-kukacok!

Az MTV 1977 áprilisában mutatta be a Space: 1999-t, azaz jó harmincéves múltja van itthon. Koenig kapitány és legénysége a weben él tovább, alapos, magyar nyelvű honlapjuk is van az interneten.

A Filmmúzeum, amely három évtized elmúltával visszahozta az Alfát a magyar képernyőkre, július 7-én és 8-án, az Alfa-hétvégén levetíti a teljes második évadot. Szombat reggel 9-től vasárnap éjfélig tart az Alfa-maraton: a 24 rész mindegyike egész órakor kezdődik, délben pedig ebédszünetet tartanak, hogy a rajongók teljes kényelemben, teli hassal adhassák át magukat az élvezetnek röviddel később.

A második évadra a berendezések, egyenruhák változtak, de a komoly rajongók elkeseredve vették tudomásul, hogy a sztori hardcore sci-fiből sokszor kifejezetten romantikus-kalandos lett, egy sor akciójelenettel - ami persze másnak pont megfelel. A költségvetés jóval nagyobb lett, több pénz jutott, így a gyengébb sztorikat sokszor megfelelően ellensúlyozza a látvány. Dekoltázs is lesz, hogy mást ne mondjunk.