Fürdőszobából indul a legújabb Megasztár

Vágólapra másolva!
Egy indiai tévécsatorna fürdőszobai megasztárversenyhez keres énekeseket, mondván, a legtöbbünk úgyis zuhanyzás közben szereti kiereszteni a hangját.
Vágólapra másolva!

A versenyt meghirdető csatorna csakis képzetlen torkúak jelentkezését várja, és csakis olyanokét, akik kellően szórakoztatóak. A játékosok bemutatkozása sem színpadon történik majd, hanem egy fürdőszobában, illetve annak tűnő díszletek között -, hogy éneklés közben zuhanyozni is kell-e, az még nincs eldöntve.

A jelentkezés alsó korhatára 18 év, a felső nincs megszabva. A majdani győztes 12 millió forintnak megfelelő rúpiával gazdagodhat - amitől feltehetően még vidámabban énekel majd otthon, a fürdőszobában.

Akárcsak az indiaiak, Kína lakói is pár éve láthatják a tévében a nyugati műsorformátumokat. Utóbbi országban 2004-ben indult az első tévés énekverseny, amelyre - a mi Megasztár-unkkal ellentétben - csak nők jelentkezhettek. A Super Girl című tehetségkutató óriási népszerűségre tett szert: a döntőt, egyes források szerint több mint 400, mások szerint 200 millió kínai követte figyelemmel, és azóta (vagyis alig három év alatt) már körülbelül ötszáz hasonló versenyt tartottak az országban.

Az egyik tartományi televízió idén meghirdette a Happy Boy nevű versenyt, teret biztosítva ezzel a jóhangú férfiaknak is. Csupán a cenzúra vezetett be különféle korlátozásokat a versenyzőkre vonatkozóan, melyek értelmében nem szabad például extravagánsan vagy eredetien öltözködniük, illetve kizárólag "egészséges és etikus" számokat szabad előadniuk.