Száztízmilliót követel Hajdú Péter

2007.03.12. 10:25

A Névshowr és az Esti Frizbi producere bő ötvenmilliót követel a Bagi-Nacsa párostól, és további hatvanmilliót az MTV-től. Előbbi ügy most került bírósági szakaszba, utóbbi folyik már másfél éve, de nem kapott nagy publicitást.

 

Hajdú Péter korábban már jelezte, hogy nem tartja korrektnek a humorista páros távozását az ATV-ről, így beperli őket. A TV2-nél pár hónapra légüres térbe került Nacsa Olivér és Bagi Iván még 2006-ban szerződtek Hajdú cégével, de az együttműködés igen rövidre sikerült, hiszen csak egy szilveszteri adásra futotta - utána a páros már nem kívánt az ATV-n szerepelni. Erről bővebben írtunk itt.

Hajdú a napokban be is adta a keresetet. "Elindítottuk a jogi procedúrát, két ügyvéd is dolgozik az ügyön. A Bagi-Nacsa-projektben benne áll több millió forintom, nem hagyom veszni az ügyet. Tíz adásra volt szerződés, amit ők felrúgtak, holott volt már megállapodás szponzorral, készültek a díszletek is. A megállapodást Nacsáék megszegték, így felelniük kell. Hozzátenném, hogy semmiféle harag, személyes sértettség nincs bennem, ez tisztán jogi ügy" - válaszolta kérdésünkre. Nacsa Olivér nem nyilatkozik addig, amíg meg nem kapja a hivatalos iratokat.

Hajdú bő ötvenmillióra perli a párost (kötbér, elmaradt jövedelem, illetve kártérítés), de ennél is többre számít egy másik, jó ideje húzódó per után. A Névshowr producereként ebben az ügyben is felperes, és hatvanmillió forintot követel az MTV-től. "Mi azt állítjuk, hogy egykoron a Magyar Televízió részéről történt szerződésszegés. Volt néhány tárgyalás, bő egy éve folyik a per, de tanúk meghallgatásán kívül eddig nem sok történt" - fűzte hozzá.

Az MTV-s ügy előzménye, hogy 2005 szeptember 14-én Hajdú Péter, a show producere bejelentette, hogy "az MTV menedzsmentjének folyamatos hitegetése és szerződésmódosítása lehetetlenné tette a műsor gyártását az eddigi magas színvonalon, ezért a Névshowr megszakítja az együttműködést az MTV-vel." Rudi Zoltán, az MTV elnöke október elején reagált erre: "A Névshowr-t nem akartuk megszüntetni, az volt a tervünk, hogy más műsorvezetővel folytatjuk. Öt éve futott a műsor, ebben a formában elfáradt. Minden sztár megfordult már benne, fel kellett frissíteni. Hajdú Péter viszont nem volt hajlandó legyártani a műsort, amennyiben nem ő vezeti" - mondta ekkor. A producer később érdeklődésünkre elárulta, hogy mindenképp folytatni akarta a show-t, három csatorna került szóba az elején, kettővel egyeztetett is, végül az ATV-n kötött ki a produkció.

Információink szerint amúgy új műsor indul az ATV-n, Humorbajnokság címmel, valamikor március végén. Ennek alighanem Hajdú Péter lesz a producere, de többet egyelőre nem tudni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK