Élet a Maffiózók után

Vágólapra másolva!
James Gandolfini először szerepel a tévében a Maffiózók vége óta: a legendás sportmenedzsert, Sonny Vaccarót fogja alakítani.
Vágólapra másolva!

A maffiavezér Tony Soprano után egy újabb karizmatikus - és mellesleg szintén olasz származású - figurát jelenít meg James Gandolfini: Sonny Vaccaro a fekete sportolók egyik atyaúristene, elég, ha csak annyit említünk, hogy kemény üzletkötési módszereivel, éles meglátásaival többek között Michael Jordant is ő vitte a szupersztár státusig.

Vaccaro a kosárlabda területén a tehetséges középiskolásokra is mindig figyelt: a Gandolfini főszereplésével készülő tévéfilm, az ABCD Camp ezt a tevékenységét helyezi a középpontba - egészen pontosan az utolsó ifjúsági kosártáborról szól, amelyet Vaccaro szervezett. Gandolfini egyébként a produceri munkálatokban is részt vesz, hisz a film az ő produkciós cégén, az Attaboy Filmsen keresztül készül.

Az Attaboy Filmsnek nem ez az első produkciója, amely az HBO számára készül: a csatorna a tervek szerint szeptember 9-én mutatja be az Alive Day Memories: Home From Iraq című dokumentumfilmet - ebben azonban Gandolfini nem szerepel színészként. A filmben olyan, Irakban szolgált katonák kapták a főszerepet, akik éppen hogy túléltek egy-egy véresebb ütközetet.

Visszatérve azonban a most készülő, "sportos" produkcióra, a film forgatókönyvét David Aaron Cohen jegyzi, aki a magyarul Péntek esti fények címet kapott Friday Night Lights-szal már bizonyította, hogy ért a sporthoz, illetve annak tévés, filmes bemutatásához. Cohen egyébként párhuzamosan még egy sport témájú drámán dolgozik az HBO-nak: a Dare To Dream Amerika első női focicsapatának küzdelmeit követi nyomon.