Felvette a kesztyűt a TV2

Vágólapra másolva!
Újra a TV2 volt a múlt héten a legnézettebb hazai tévé, ami annak is köszönhető, hogy a tízéves születésnapot ünneplő csatorna nagyszabású show-val, fordított nappal igyekezett szórakoztatni, és jól ment több műsora is. Ugyanakkor az RTL Klubnál sincs pánikhangulat, mert a két kereskedelmi tévé versenye változatlanul a 18-49-es célcsoportban zajlik, itt pedig az RTL vezet - esténként öt százalékkal.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten a születésnapi mámorban úszó TV2 volt a legnézettebb hazai csatorna, mivel átlagosan a tévé előtt ülők 26 százaléka választotta, szemben az RTL Klub által elért 25,1 és az m1 által hozott 12,1 százalékkal. Este, főműsoridőben egyformán teljesített a két nagy kereskedelmi csatorna (28,9 százalék). Ezek viszont inkább a 18 és 49 éves kor közti tévézők preferenciáját lesik, és a célcsoportban nem tudott előzni a TV2, mert egész napot szemlélve három százalékkal vezet az RTL, az esti órákra tekintve pedig ez a fór ötre hízik. A 18 és 59 közti nőknél viszont nyert a TV2, bár a rivális ezt nem tekinti versenykategóriának.

A legnézettebb persze múlt héten is a Barátok közt volt, 2 millió 156 ezer nézővel, és ez biztos pont az RTL-nek, mert minden este fél kilenctől kétmillió nézővel számolhat. A második helyre beért Irigy Hónaljmirigy ugyan hozott 1,82 millió nézőt a TV2-nek, de ez ritkán jelentkező show, kevésbé lehet rá építeni, mint egy napi szappanoperára. A Napló régen volt ilyen magasságban, 1,63 millió nézővel megcsípte a bronzot.

A legnézettebb hírműsor a Tények (vasárnap 1,56 millióan figyelték), a legkedveltebb napi magazinműsor a Fókusz volt (1,58 millió, csütörtökön), de a legnézettebb filmet (Men in black 2.) és a legkedveltebb sorozatot (Cobra 11) is az RTL szállította. A TV2 ünnepi műsorát igen sokan figyelték, a 10 év, 10 nő - Páratlan párok című program 1,42 millió nézőt vonzott, a tévé előtt ülők közel 40 százaléka figyelte.

Nem ment ennyire a Nagy kvíz-show maraton, melyet Till Attila celebrált, ez csak a nézők 26,7 százalékának keltette fel érdeklődését. A Favorit továbbra is halovány, de az Activity 25,5 százaléka sem meggyőző. Az RTL-nél sem teljes a boldogság, mert a Szeszélyes 19. helye kifejezetten gyenge, harminc százalék alatt maradt a bárgyú show.

Az MTV-nél újfent a Kékfény nyert, 918 ezer nézővel: a képernyő előtt ülők 21,5 százaléka figyelte a gonosztevőket. 5-én a Híradó ért el jobb nézettséget, 892 ezren informálódtak a hírműsorból. 800 ezer fölött végzett a Lottósorosolás, az Önök kérték vagy a Miss Marple című angol film. 700 ezernél több tévézőt vonzott A TV ügyvédje, a Csináljuk a fesztivált vagy A társulat. Valamelyest csökkent a Tűzvonalban nézettsége (pedig végre volt akció), a BL-meccset (Valencia-Chelsea) az m1-en pedig 614 ezren követték átlagosan.

18-49

A kereskedelmi célcsoportnál hét RTL-es műsor mellett 3 TV2-es program található a Top 10-ben. Az első két helyen ugyanazon szereplőket találjuk (BK és Irigy Hónaljmirigy), de nagyon ment a fiataloknál a Men in black második része, a Miami helyszínelők, vagy a Vejedre ütök című vígjáték is. A Cobra 11 megverte a Napló-t, House doki A szökés-t, de aztán a Gyilkos elmék náspángolták el a Jerichó-t. Két Született feleségek-et is bevetett a múlt héten a TV2, hátha a kertvárosi asszonykák elrontják az RTL-es kórházas (keddi) estét: a Vészhelyzet ugyan lenyomta Breet és Susant, de tíz után feltámadtak a feleségek, és elporolták a Grace kliniká-t.