Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió novembertől három műsora korlátlan és díjmentes továbbsugárzását teszi lehetővé a határon túli magyar televízióknak.
Vágólapra másolva!

Rudi Zoltán, az MTV elnöke kedden egyezett meg a műsorok továbbadásáról Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével és Peczár Károllyal, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja pártigazgatójával.

Az MTV közleménye szerint mindkét megbeszélésen szóba került a televízió és a határon túli magyar nézők kapcsolata, valamint az, hogyan tudná segíteni a Magyar Televízió a magyar közösségek televízióinak munkáját.

A megbeszélések eredményeként az MTV november 1-jétől három műsor, a Kárpát Expressz, az Átjáró, és a nemrég debütált Kézfogás korlátlan továbbsugárzásának engedélyezésével kíván segédkezet nyújtani a társintézményeknek.

Külön is szerepelt a napirenden a határon túli televíziós alkotóműhelyek támogatása. Ennek keretében az MTV januárban pályázat kiírásával kívánja serkenteni a Kárpát-medencei "képírók" alkotókedvét.

Markó Béla és Rudi Zoltán tárgyalásán az RMDSZ és az MTV együttműködésének példájaként említették az Érmellékről közösen készített húszrészes, a magyar televíziózásban egyedülálló film-monográfiát. Az alkotást a tervek szerint az RMDSZ és a Magyar Televízió közösen mutatja be Nagyváradon, később pedig a képernyőn is találkozhatnak vele a nézők.