Két új arc és egy új hang a Music TV-nél

Vágólapra másolva!
A Music TV a már meglévő három mellé két új képernyőst igazolt Franciska és Gábor személyében. Vezetéknevük - a tévés szerepléshez - nincs, elképzelésük és ambíciójuk annál több.
Vágólapra másolva!

Amióta magyarul fut a Music TV több műsora, rendszeresen felvetődik a kérdés, hogy kik leszek a csatorna hazai képernyősei, kik adják nevüket a műsorokhoz, kikkel azonosítja majd a következő hónapokban a VIVA-tól jelentősen eltérő kínálattal dogozó tévét a néző. A Swung pénteki adásában be is jelentették, hogy egy helyett két nyertese lett a Felhajtás-nak, annak a háromhetes realitynek, mely arról szólt, miképp talál rá a csatorna magyar arcára-arcaira.

Mint megtudtuk az Music TV-től, Gábor régóta szeretne zenei tévénél műsort készíteni, konkrét - bővebben nem kibontott - üzenete van, melyet szubkultúrákkal is szeretne megosztani. Célja a művészet szabadságának kommunikálása, független programok szervezésével: társaival néha kivonulnak fesztiválok mellé, hogy alternatív programokat nyújtsanak. Stylo néven együttese is van, funk-rock-dancehall-vonalon mozog. Drámatagozatos suliba járt középiskolába, harcművészetet tanul, fontos számára a mozgásszínház.

Franciska szintén volt képernyőn, az RTL-en láthatták korábban a nézők, azaz, mint mondta, az "ismertség már nem ismeretlen számára". Baráti társaságának fele zenész, ilyen körökben mozog, neki szintén nagy álma volt egy zenei műsor vezetése, nem túl meglepő módon. Hiphop, reggae, rock, ezen stílusok a kedvencei, ugyanakkor a Freestylers és az Oasis koncertjein érezte legjobban magát. Az erőlködést kerülné, nem akar mindenképp jó fej, erőltetetten vicces lenni.

Mint a csatornánál elmondták, több pilléren nyugszik meglepő döntésük, miszerint nem egy, hanem két nyertese van a show-nak. Korábban video-összeállítás készült mindenkiről, ezeket megnézte egy szakmai zsűri, tévés szakemberek, zenészek. Teszteket kellett kitöltenie száz megkérdezett embernek, arra vonatkozóan, hogy milyen figurát látnának a képernyőn - ennek eredménye is számított. A kreativitás, rátermettség volt igen fontos, sok más tulajdonság mellett. Két ember nyert, állítólag egyformán jók voltak, ezért nem tudtak dönteni a vezetők.

Most két hónapos tréningen vesznek részt, bevezetik őket a tévés szakmába. A Top selection-t kapja Franciska, november 5-én kezd. Jövőre mindkettőjüknek lesz saját műsora a Music TV-n.

Az új hazai zenecsatorna Winkler Róbert, Kovács Ákos és Erdélyi "Superman" Zsolt mellett még Kolovratnik Krisztiánt is alkalmazza, ő október elseje óta a magyar MTV hangja. Rendszeresen látható a Budapesti Kamaraszínházban, fotóművészként is aktív, és immár a Music TV stúdiójába is naponta bejár, elkészíteni a hangalámondásokat.