Napi tévés kérdés

Vágólapra másolva!
Az Oceanic 815-ös járata a Lost elején Sydneyből indult, de célját soha nem érte el, lezuhant, és csak 48 ember élte túl a tragédiát. Közülük csak kettő ausztrál - de miért?
Vágólapra másolva!

A Lost első évadja, ami itthon is hatalmas közönségsiker volt, és rendre a nézettségi listák élmezőnyében végzett, számos kérdést vetett fel. A széria szándékosan halmozta a rejtélyeket, titkokat: mindenki gyanús volt valamiért, mindenki takargatott valami homályos, sötét foltot a múltjából, és akkor még nem beszéltünk az erdőben fákat döntögető valamiről, a trópusi szigeten indokolatlanul rohangászó jegesmedvéről, és számos, különös jelenségről.

Ugyanakkor a Lost hagyott jó pár olyan kérdést is, amikre maguk a forgatókönyvírók sem tudják a választ, ugyanis nem is gondolkodtak rajta. Az igazi rajongók pedig mindenre figyelnek, ahogy Jack is egyből szalad tűvel, cérnával, ha valamelyik szigetlakó megvágja kisujját egy éles kagylóval. Miképp lehetséges az, hogy egy Sydneyből induló repülő katasztrófája után a 48 túlélőből csak kettő (Claire és Cindy) ausztrál? Hol vannak a többiek?

Ez a furcsaság pár sorozatfüggő újságírónak is feltűnt. "Talán sokat ittak a repülőn, így nem tudtak kimenekülni" - tréfálkozott Jack Bender, aki 22 epizódnál dolgozott rendezőként, de az egyik producere is a sorozatnak, hozzátéve, hogy még mindig nem ismerik a tévézők az összes szereplőt, azaz jöhet még ausztrál a sorozatba. Terry O'Quinn sem tudja a választ: "Csak néhány ausztrál élte túl, és bizonyára többen lehetnek. Különben szeretem őket, jó emberek. Egyszer forgattam ott, és szeretnék is visszatérni" - magyarázta John Locke megszemélyesítője, aki - akárcsak a színészgárda többi tagja - nem tud semmit a folytatásról, ugyanis a főbb cselekmények számukra sem nyilvánosak: csak a próbák, forgatások előtt kapják meg a szövegüket, távlati tervek felvillantása nélkül.