Haláltévé Németországban

Vágólapra másolva!
Újra felmerült az Etos TV gondolata Németországban. Az ügyfelek az elhunytak képeit is képernyőre tehetnék, borongós zene mellett, persze megfelelő összeg lefizetése után.
Vágólapra másolva!

Az új tévécsatornán a temetőket bemutató rövidfilmeket és fizetett részvétnyilvánításokat is sugároznak majd - mondta a terv megvalósításához szükséges végső pénzügyi támogatások szervezésénél tartó Wolf Tilmann Schneider. A napi 3-4 órás műholdas és internetes adásokban beszámolnak majd a temetési szolgáltatásokról. Mintegy 2000 eurós (500 ezer forint) hirdetési tarifa fejében az ügyfelek az elhunytak képeit is képernyőre tehetik gyászzene és rövid megemlékező szövegek kíséretében. A szervezők szerint az Etos TV nevű új adó "a temetési kultúra Arte csatornája lesz" - a német-francia Arte az egyik vezető nemzetközi kulturális csatorna.

Németországban évente több mint 800 ezer ember hal meg, ám a temetkezési vállalkozások mégis válságban vannak, mert mind többen mondanak le a hagyományos temetésről.

Peter Wippermann életmód-szakértő szerint korunkban a halál az egyik utolsó tabu. Ma az emberek kórházakban, hospice-okban, otthonuktól távol halnak meg. "Olyan jól eltávolítottuk ezt a témát társadalmunkból, hogy ma csak nagy űr tátong a helyén, amelyet be kell tölteni" - magyarázta Wippermann azt, hogy miért van szükség az új, a gyászra specializálódó tévécsatornára.