Képek: Harry Potter a világháborúban

Vágólapra másolva!
Az ITV november 11-én mutatja be a My Boy Jack című tévéfilmet, melynek főszerepét az időközben fura kis bajuszt növesztett Daniel Radcliffe játssza.
Vágólapra másolva!

Daniel Radcliffe-et a Harry Potter-filmek főszereplőjeként ismerte meg a nagyközönség. A mára felnőtt színész azóta más jellegű alkotásokban is megmutatta magát: az Equus egyik színpadi feldolgozásában meztelenül mutatkozott, most pedig egy első világháborús drámában játszik főszerepet.

A My Boy Jack a Dzsungel könyve neves írója, Rudyard Kipling (és fia) életének egyik tragikus epizódját idézi meg: a Jacknek becézett John Kipling, miután egészségileg alkalmatlannak nyilvánították a frontszolgálatra, csak apja közbenjárására csatlakozhatott a harcba induló katonákhoz.

Forrás: www.danradcliffe.co.uk

A mindössze 17 éves fiú háborús kalandja azonban szörnyű véget ért: Jack nem tért vissza családjához - ütközetben eltűntnek nyilvánították, holtteste sosem került elő. Szülei csak évekig tartó nyomozás után törődtek bele abba, hogy fiuk valószínűleg életét vesztette a harcmezőkön.

Forrás: www.danradcliffe.co.uk

A történethez Kipling azonos című verse szolgáltatta az alapot, majd 2004-ben egy színdarab dolgozta fel az eseményeket - ennek nyomán készült a mostani tévéfilm. A háborús alkotást november 11-én, az Emlékezés Napján mutatja be Nagy-Britanniában az ITV.