Bezárul a Frei Dosszié

Vágólapra másolva!
Egy évig biztosan nem lesz Frei Dosszié - ezt maga a műsor gazdája jelentette be.
Vágólapra másolva!

Egy évig nem lesz a TV2-n Frei Dosszié, a tévés ugyanis ki szeretné pihenni magát, miközben új kihívásokat keres. A műsor ősszel több alkalommal a csatorna egyik legkedveltebb sorozata, a Doktor House sávjában jelentkezett, s bár korántsem érte el a morc orvos által szállított közönségarányt, nem hozott rossz nézettséget.

Iskolák, munkák

Frei több városban végezte tanulmányait, Budapest (Jogi Egyetem), Moszkva (Nemzetközi Kapcsolatok Szak), Washington (Media Management School) és Knoxville (Állami Egyetem, Televíziós Szak) voltak az állomások.

Az angolul, németül, oroszul beszélő Frei előbb a 168 óra című műsornál dolgozott, majd a Danubius Rádió német nyelvű adásának hírszerkesztőjeként serénykedett. 1991-ben Bernben, a Svájci Rádiónál dolgozott, majd 1991-94 közt a Magyar Rádió külpolitikai rovatának volt szerkesztő-riportere.

Idővel a televízió képernyőjén is feltűnt, az Egyenleg című hírműsor és a Nap TV műsorvezető-riportere volt. 1996-ban indította el a Dosszié-t az MTV-n. A Frei-Dosszié és a Riporter: Frei Tamás az RTL Klubon futott, majd TV2 vette át egy évnyi pihentetés után: 2002-től ismét a Frei-Dosszié jelentkezett, megújult formában.

A régi botrány

Az RTL Klub vezetősége 2001 május közepén függesztette fel meghatározatlan időre Frei Tamás műsorát a 2001 április 23-i adás körül kialakult visszhangra és a sajtóban keringő hírekre reagálva. A riportműsora, melyben egy orosz bérgyilkostól megkérdezte, mennyiért ölné meg a magyar miniszterelnököt, először a jobboldali újságírók együttes tiltakozását, majd az RTL Klub vezérigazgatójának, Piller Andrásnak és programigazgatójának, Gyöngyösi Bencének lemondását vonta maga után. A műsor vetítését követően a csatorna programigazgatója, Szabó Stein Imre elnézést kért a magyar kormányfőtől. Néhány nappal később pedig Juszt László bizonyította be egy riportban, hogy Frei riportalanya nem is volt igazi bérgyilkos.