Oscar-díjas filmből készül sorozat

Vágólapra másolva!
Sorozat készül a 2006-os Oscar-nyertes alkotásból, az Ütközések-ből - ez a Starz mozicsatorna első saját drámasorozata.
Vágólapra másolva!

A Starznak több tematikus csatornája (Starz Comedy, Starz Kids & Family) van, és készített már komédiasorozatot is. Az Ütközések-ből készült széria lesz az első saját gyártású drámai alkotása, ami azért lehet érdekes számunkra, mert mozicsatorna lévén, a Starz a későbbiekben több filmszerű sorozatot is gyárthat. Az Ütközések-ből egyelőre 13 epizódot rendeltek, a forgatási munkálatok a tervek szerint tavasszal kezdődnek.

Az eredetileg Crash címet viselő Ütközések 2006-ban a legjobb filmnek járó Oscar mellett az eredeti forgatókönyvért és a vágásért is megkapta a díjat. A film a Rövidre vágva (illetve sorozatban gondolkodva, a Hatodik kapocs) szerkezetéhez hasonlóan, Los Angelesben élő embereket mutat be, akik egymás életét keresztezik, sorsuk előbb-utóbb összefonódik.

Az író-rendező Paul Haggis a friss projekt kapcsán úgy nyilatkozott, nagyon örül annak, hogy sorozat készül filmjéből, már csak azért is, mert eredetileg ő maga is tévéfolyamban gondolkodott a megvalósításnál. "Lenyűgöző, ahogyan bezárul a kör, már alig várom, hogy láthassan, hogyan alakul át a film" - mondta.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy maga Haggis is részt vesz a sorozat készítésében, csakúgy, mint a mozifilm több producere, illetve társ-forgatókönyvírója, Bobby Moresco. A szériában játszó színészek kilétére még nem derült fény, mindenesetre nem lesz könnyű pótolni a filmben játszó gárdát, amely olyanokból állt, mint Sandra Bullock, Matt Dillon vagy Thandie Newton.