Börtöntöltelékből is lehet Megasztár

Vágólapra másolva!
Peruban különleges Megasztár-t rendeztek: a helyi tévés énekversenyen csak olyanok vehettek részt, akik épp börtönben ülnek. 
Vágólapra másolva!

Egy fővárosi börtön Szabadság dalai címmel rendezett megmérettetést az elítéltek számára, amit a tévé is közvetített. A Megasztár-hoz, illetve amerikai változatához, az American Idol-hoz hasonlóan zajlott le a verseny, melynek döntőjébe tizenketten jutottak be.

A rabok kedvenc dalai a börtönbeli létről, illetve az áhított szabadságról szóltak, így felcsendült többek között a Bad Luck B. B. Kingtől, a Free Like the Wind vagy a Waltz of the Prisoner. Az első helyezést Augusto Flores saját, Látogatásod című számával szerezte meg: a dal egy rabról szól, aki híreket vár családja és barátai felől.

A fődíj talán nem volt olyan értékes, mint a dalverseny amerikai változatában, de minden bizonnyal mégis igen becses a nyertes számára, aki egy kupával, egy gitárral és egy pár cipővel lett gazdagabb. Lemezszerződésről egyelőre nem érkezett hír.

A többségük legjobban magának a részvételnek örült. "Ez a nap olyan, mint maga a szabadulás" - mondta Javier Casal, aki a Szabadság című dalt adta elő - "ez a verseny legnagyobb díja".