Vágólapra másolva!
Szombatonként két új gyerekműsorral, egy klasszikussal és egy modernnel jelentkezik a Magyar Televízió. 
Vágólapra másolva!

Október 11-től gyermekszínházi előadásokat, 18-tól pedig "modern digitális matinét" küld képernyőre az m1. A Gyermekszínház című tizenkét részes sorozatban mese- és bábelőadások mellett zenei produkciókat is láthatunk, így rögtön az első részben (október 11., 14.40) Szalóki Ági mutatja be Cipity Lőrinc című műsorát, amely több vers megzenésítéséből áll - a cím is Nemes Nagy Ágnes egyik művéből származik.

Szalóki Ági mellett például az Alma zenekar és a Tükrös zenekar zenél a gyerekeknek, de megismerhetjük a Diótörő kisebbeket célzó feldolgozását, a Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború-t is. A Gyermekszínház a továbbiakban olyan klasszikus darabokkal is jelentkezik, mint a Kemény Henrik-féle Vitéz László, Az égig érő fa vagy éppen a János vitéz bábváltozata.

Az először október 18-án, 15.15-kor jelentkező Teknőc a láthatáron már egészen más műfajt képvisel: a sorozatban a digitális technológia (és kultúra) lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. "A program játékosan mutatja be az internethez, a digitális médiumokhoz szervesen kapcsolódó eszközök sokszínűségét és lehetőségeit" - áll az MTV közleményében.

A történet középpontjában egyébként egy zoológus áll, aki húsz évig teknősöket kutatott az óceán közepén, így teljesen kimaradt a digitalizáció folyamatából. Unokahúga elképedve látja, hogy hazatérve töltőtollal fog neki a disszertációjának, így elhatározza, hogy - a részt vevő gyerekek segítségével - bevezeti nagybátyját a számítógép, a digitális fényképezőgép és más eszközök rejtelmeibe.