Egymást díjazták az írók

Vágólapra másolva!
A sztrájk ellenére is kiosztották a legjobb forgatókönyvíróknak járó díjakat, igaz, gálaműsorra már nem került sor.
Vágólapra másolva!

A Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) immár 60. alkalommal osztotta ki a legjobb filmes és tévés forgatókönyvíróknak járó díjakat. Ahogy a Golden Globe díjátadója, úgy a mostani gálaműsor is elmaradt, éppen a szervezet által folytatott sztrájk miatt - mindenesetre az érdemeket ez nem kisebbíti.

A drámai sorozatok kategóriájából a nálunk a Duna TV-n futó Drót került ki győztesen, amely szociológiailag hiteles ábrázolást nyújt Baltimore-ról, és ezen keresztül a mai amerikai társadalom lényegi problémáiról. A széria párjának, vagyis a legjobban megírt komédiasorozatnak az Alec Baldwin által fémjelzett 30 Rock-ot választották.

A legjobb újonnan indult sorozat a Mad Men lett: a Maffiózók egyik író-producerének, Matthew Weinernek friss műve azokról az "őrült férfiakról" szól, akik a hatvanas évek New Yorkjában dolgoztak a reklámiparban.

A WGA tagsága nemcsak komplett sorozatokat, de egyes epizódokat is díjazott, így a már leköszönt Maffiózók, illetve A hivatal egy-egy részéért járt elismerés az alkotóknak. A nyertesek teljes listája itt olvasható.