Ma indul a TV2 új show-ja

Vágólapra másolva!
Ma startol a Popdaráló, a TV2 három tavaszra beígért nagy show-ja közül a második. Itt a szöveg a lényeg, nem az énektudás.
Vágólapra másolva!

A ma esti énekes tévéshow-n talán azok nevetnek majd leginkább, akik sekélyes nyelvtudásuk következtében kamuszöveggel, halandzsával adták elő éveken át kedvenc amerikai vagy angol slágerüket, talán épp pár pohár bor hatására. Azok, akiknél a lemásolt ABBA-kazetta borítóján ilyen számcímek szerepeltek, mint a "csikicsenszonmi", most örülhetnek, mert fény derül sok titokra: ugyanis nem csak az angol vagy német dalszövegeket volt nehéz megfejteni, hanem magyar együttesek dalainál is voltak érthetetlen szövegfoszlányok.

A műsor nem saját fejlesztés, hanem a The singing bee licence: az NBC tavaly indította a játékos karaoke-jellegű show-t a FOX tévé Don't forget the lyrics című darabjára való válaszul. A koncepció egyszerű, a magyar verzióban hazai dalokat állítanak meg hirtelen, és a próbálkozónak folytatnia kell az éneklést - itt viszont nem a képzett hangot, parádés hajlítást díjazzák, hanem a szöveghűséget, az eredeti dalszöveg pontos visszaadását. Ez a műfaj persze okoz vidám pillanatokat, így nem véletlen, hogy hasonló indult már sok helyen, például Marokkóban, Új-Zélandon, Brazíliában vagy Izlandon, húsz másik ország mellett.

Forrás: [origo]

Lányok is lesznek, de nem ez a lényeg

Lengyel Zsolt főszerkesztő szerint a legnehezebb részén vannak túl. "Nagyon jó hangulatban készült, de nem azért hívjuk ezt könnyű műfajnak, mert könnyű csinálni" - vélte. A műsorvezetőt, Kovács Áront telitalálatnak tartja, aki a nézőknek nagy meglepést okoz majd rátermettségével. A siker titka szerinte a koncentráció. "A színpad pedig nagyon bomba lett. A díszlet nagyon eltalált, felteszi a lécet" - tette hozzá, az arculatot elemezve.