Nincs több Vészhelyzet

Vágólapra másolva!
A maga idejében forradalmi kórházi sorozat, a Vészhelyzet a 15. évaddal búcsúzik a nézőktől. 
Vágólapra másolva!

Az NBC a többi csatornánál korábban jelentette be a 2008-2009-es évadra vonatkozó műsorrendjét, melyben a Vészhelyzet is szerepel új szezonjával. Azt is tudjuk azonban, hogy a 15. széria egyben a befejező is lesz, ezzel véget érnek az 1994 óta zajló kalandok.

A hírek az esetleges befejezésről már a 14. évad kapcsán felröppentek, de a döntés csak most vált véglegessé. A sorozat nézettsége az indulás óta egyre csökken, de még így is átlag 9,5 millióan kíváncsiak egy-egy epizódra, sőt a 18 és 49 év közötti nők körében a Vészhelyzet az NBC harmadik legnézettebb műsora.

A szériát nálunk is rekordszámú néző követte figyelemmel annak idején: az 1997-1998-ban vetített évad több része is hárommilliós nézettséget ért el, a legnézettebb epizódra 3,7 millióan voltak kíváncsiak.

A számos színészcserét megélt sorozat a maga 15 évadjával előkelő helyezésre tett szert a leghosszabb sorozatok között is, bár így sem ér a nyomába például az Esküdt ellenségek-nek vagy a Simpson család-nak - előbbi a 18., utóbbi a 19. évadjánál tart.

Közvetve ide kapcsolódó hír, hogy az NBC levette műsoráról másik orvosi sorozatát, a Scrubs-ot, amely a Vészhelyzet-tel ellentétben a humor forrásaként használja fel a kórházi közeget. A produkciót a hírek szerint az ABC veszi át, bár ezt hivatalosan még nem erősítette meg egyik csatorna sem.