Megvan Magyarország hét csodája

Vágólapra másolva!
Lezárult a Magyar Televízió Zöld 7-es című műsora, mely a nézők szavazatai alapján kereste Magyarország természeti csodáit.
Vágólapra másolva!

Stílusosan a Föld napján, vagyis április 22-én hirdették ki a Zöld 7-es végeredményét: a harminc bemutatott természeti értékből a nézők szavazatai alapján állt össze a nyerő hetes, vagyis Magyarország hét természeti csodája: a Füzéri Várhegy, a Hévízi-tó, az Ipolytarnóci ősmaradványok, a Kardoskúti Fehértó, az Őrség, illetve két védett madarunk, a kerecsensólyom és a parlagi sas.

Február 2. és április 12. között az ország harminc ritka természeti értékéről mutatott be kampányfilmeket az m2. A műsorfolyamban szereplő ritka természeti jelenségek, geológiai csodák, védett növény- vagy állatfajok, illetve élőhelyek listáját természetvédelmi szakemberek segítségével állították össze a Zöld 7-es alkotói.

A kisfilmeket naponta ötször vetítette a televízió, a műsor hétvégi adásaiban pedig hivatásos környezetvédők és természetjáró hírességek, összesen 35 lelkes támogató mesélt kedvelt túraútvonalairól. A Zöld 7-es célja nemcsak az volt, hogy egy játékos műsor keretében rangsorolja Magyarország természeti csodáit, hanem hogy a természeti értékek meglátogatására ösztönözze a nézőket.

A Magyar Televízió ennek érdekében tovább folytatja kampányát: a hét "nyertesnek" egyenként egymillió forint értékű támogatást ajánlott, ami az adott tájegységhez, illetve állatfajhoz kötödő, társadalmi célú hirdetés formájában fog megvalósulni.