Vágólapra másolva!
Jövő héten egyeztetnek először a Magyar Televízió vezetői az Üzemi Tanács képviselőivel a vállalati létszám csökkentéséről. A megbeszéléseken dől el, hogy pontosan hány ember, milyen feltétekkel és milyen ütemezésben távozik.
Vágólapra másolva!

Június 10-én, jövő kedden egyeztető megbeszélések kezdődnek a tervezett csoportos létszámcsökkentésről a Magyar Televízió vezetői és az Üzemi Tanács képviselői között - közölte Móriczné Zvornik Csilla humánerőforrás-igazgató. Indoklásul elmondta, hogy az MTV ősztől karcsúsítja műsorstruktúráját, és ahogyan eddig, úgy ezután is a mindenkori adásrendhez igazítja a vállalat dolgozóinak a számát.

Az MTV jövőre a bérelt új óbudai gyártóbázisba költözik, és az áttelepülés időszakában kevesebb belső gyártású produkció készülhet. A létszám mérséklését az is szükségessé teszi, hogy a kiadásokat, köztük a bérköltséget a reálisan várható bevételekhez kell igazítani.

"Egyensúlyban kell tartani az MTV büdzséjét. A létszámleépítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a gazdálkodását az elmúlt 3 évben konszolidált Magyar Televízió csökkentse bérkiadásait. Nem engedhető meg, hogy olyan munkatársak legyenek állományban, akiknek nem lehet folyamatosan munkát adni, miközben a minőségi közszolgálati műsorok készítése mellett a műszaki fejlesztés az idei legfontosabb feladatunk" - mondta erről Medveczky Balázs ügyvezető alelnök.

A Magyar Televízió tavaly, december 27-én tájékoztatta mind az Üzemi Tanácsot, mind pedig a Fővárosi Munkaügyi Központot arról, hogy összesen 250 munkatárs foglalkoztatását tervezi megszüntetni 2008-ban. Az MTV az idén már 60 dolgozója határozott idejű munkaszerződését nem hosszabbította meg május 31-étől. További, csaknem 250 dolgozóval három hónapra, augusztus 31-éig kötött újabb határozott idejű szerződést a munkáltató. Esetükben a közvetlen munkahelyi vezető kompetenciája, hogy kezdeményezi-e majd a szerződés újrakötését, illetve meghosszabbítását augusztusban.