Nyár az m2-n: filmek, sport, gyerekműsorok

Vágólapra másolva!
Az MTV kisebb csatornáján lesz foci, vízilabda, és már el is indult egy jó angol krimisorozat ismétlése. Az m2 kulturális csatornaként nem ad karatés-tinis akcióvígjátékot, ellenben előszedi nagy magyar írók regényinek filmadaptációit, és a gyerekek is kapnak egy órát.
Vágólapra másolva!

A 2008-as nyári műsorkínálatában van gyereksáv: A múlt nagy varázslatai - Mesék az MTV aranykorából címmel többek közt Arany László, Csukás István, Mándy Iván, Nemes Nagy Ágnes, Páskándi Géza, Sütő András és Zelk Zoltán műveiből készült bábfilmeket, mesejátékokat, gyerekfilmeket és ifjúsági kalandfilmeket láthatnak délelőtt 9 és 10 óra között a nézők. A sorozatban szerepel a Csalóka Péter, A dicsekvő varga, Az eltüsszentett birodalom, a Kismaszat és a Gézengúzok, a Csutak a mikrofon előtt, a Keménykalap és krumpliorr, a Csillagvitéz, illetve a Bors néni is.

Júniusban és júliusban irodalmi adaptációk egész sorát vetíti az m2. A június végétől hétköznap délután jelentkező Képernyőre írt könyvek sorozatban háború utáni, főként 60-as, 70-es évekbeli játékfilmeket láthatnak az érdeklődők: többek közt Németh László, Móricz Zsigmond, Ottlik Géza, Szabó Magda, Mikszáth Kálmán regényeinek feldolgozásait, illetve több Jókai-műből készült filmet. A Filmregény című, június közepén induló sorozatban háború előtti irodalmi filmadaptációkat vetít vasárnap délutánonként a csatorna. Tévéjátékok szerepelnek a vasárnapi, késő délutáni kínálatban is. Németh László Irgalom című regényének hatrészes feldolgozása után Tamási Áron Ábel-trilógiáját vetíti vasárnaponként az m2.

Hétköznaponként a népszerű esti filmsávban a Titkos szolgálat - MI5 című 45 részes angol bűnügyi filmet láthatják a nézők. A Veled is megtörténhet válogatás filmjei 22 órától indulnak a nyári hónapokban.

Sport is lesz: június 15. és 18. között az m1-gyel párhuzamosan vetíti a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az m2, a vízilabda-Eb meccseit viszont kizárólag az m2 közvetíti július 4-e és 13-a között.

A Magyar Televízió tudáscsatornája ma a magyarországi háztartások 72 százalékában fogható, műsoridejének közel negyedét teszik ki a művészeti, tudományos és kulturális témájú adások. Az m2 műsoridejének 23 százalékát alkotják a mozifilmek és a sorozatok, a hírműsorok és a közszolgálati magazinok pedig együtt a 40 százalékát.