David Attenborough új sorozata az MTV-n

Vágólapra másolva!
A világhírű természettudós, Sir David Attenborough még nyolcvanon felül is aktív: legújabb munkája, az Élet hidegvérrel az m1-en is látható.
Vágólapra másolva!

Attenborough idén töltötte be a 82. életévét, így immár több mint 50 esztendeje van a pályán - esze ágában sincs azonban nyugdíjba vonulni: az Élet hidegvérrel leforgatása mellett egy jövőre képernyőre kerülő alkotásban narrátori szerepet vállalt, és fel fog tűnni az egyszerűen Life címet kapott filmben is, mely Darwin korszakalkotó művének, az 1859-es A fajok eredeté-nek 150. évfordulójára készül.

Az eredetileg Life In Cold Blood címet viselő Élet hidegvérrel, könnyen kitalálható, a hidegvérűek, vagyis a hüllők és a kétéltűek világát térképezi fel. "A kétéltűekről és hüllőkről az emberek azt tartják, hogy lassúak és primitívek. Valójában halálosan gyorsak, szemkápráztatóan gyönyörűek, meglepően gyengédek és elképesztően okosak" - nyilatkozta Attenborough, aki a tévhitek eloszlatása miatt is fontosnak tartotta elkészíteni a filmet.

Forrás: BBC

A hidegvérűek valójában a legsikeresebb élőlények, legalábbis, ami az evolúciót illeti: közel 200 millió éve szinte változatlan formában élnek itt a Földön, és jelenleg is több mint 14 ezer fajuk létezik.

E különös lények világába, az MTV jóvoltából mi is betekinthetünk: az első rész június 15-én, vasárnap 18.30-kor kerül adásba az m1-en, és a többi epizódot is ugyanebben az időpontban láthatjuk, mindig a hét utolsó napján.