Újra köztünk a vagány kamionosok

Vágólapra másolva!
Talán emlékeznek még a nézők a T.I.R. című sorozatra, amely két kamionos kalandjait mutatja be - keddtől újra láthatjuk az m1-en.
Vágólapra másolva!

Piros Iveco kamion száguld az autópályán, a két nagydarab, szakállas sofőr pedig különféle helyszíneken rohangál kockás ingben és/vagy farmerkabátban - az egyszeri tévénéző többnyire ennyire emlékezhet a T.I.R. című sorozatból, ez is remekül visszaadhatja azonban a történet és a kor hangulatát.

Az MTV jóvoltából most mód nyílik egy kis nosztalgiázásra, az m1 ugyanis keddtől kezdődően levetíti a sorozat 12 részét: az egyes epizódokat hétfő kivételével minden hétköznap 16 óra körül, változó időpontokban (15.55, 16.20, 16.25) tekinthetjük meg.

A T.I.R. 1984-ben készült, olasz-magyar koprodukcióban, és két kamionsofőr, Franco és Vanni nem mindennapi kalandjait mutatja be. Az első részben Nápolyból tartanak Budapestre, akad azonban egy potyautasuk is, egy elsőre elég idegesítő kislány személyében.

A két barát később is számos kalandba keveredik: segélyszállítmányt visznek Afrikába, de eltévednek a dzsungelben; elindulnak a Párizs-Dakaron; egy elefántot szállítanak egy cirkuszba, de megrendelőjüket időközben lecsukják, így az állat a nyakukon marad. Emlékezetőnek, illetve kedvcsinálónak íme a sorozat főcíme: