Megunta a provokálást a Kés/Alatt alkotója

Vágólapra másolva!
A Kés/Alatt alkotója, Ryan Murphy kissé könnyedebbre veszi a figurát: új sorozatában a középiskolai kórusok világába látogat.
Vágólapra másolva!

Ryan Murphy nem az a lazsálós fajta: a Kés/Alatt folytatása mellett elkészítette a transzszexuális nőgyógyászról szóló Pretty/Handsome pilotját (mely végül nem kellett a megrendelő csatornának), most pedig már válogatja a szereplőket legújabb projektjéhez, a Glee-hez.

A tervek szerint jövő tavasszal érkező sorozatról nem lehet azt mondani, hogy a korábbiakhoz hasonló, merész témát boncolgat, de - Murphyt ismerve - a megvalósítás módja bizonyára egyéni lesz. Más kérdés, hogy maga az ötletgazda is úgy nyilatkozott, provokatív munkái után szeretne egy olyan komédiát készíteni, amely az egész családnak szól.

Ehhez mindenképpen megfelelő környezet az iskolai kórusok világa, ahol a Glee játszódik. A történet középpontjában az ország legrosszabb középiskolai énekkara, egy ohiói együttes áll, melynek élére a harmincas éveiben járó spanyoltanárt, Willt nevezi ki az igazgatóság.

A tanár végül persze győzelemre vezeti a csapatot egy versenyen, közben minden részben meghallgathatunk pár zeneszámot is a diákok előadásában. Ahogyan Murphy jellemezte legújabb "gyermekét": "Ez egy nagyon optimista, felemelő komédia lesz, amire szükségünk lehet ezekben a sötét időkben".

A sorozat egyébként a Fox számára készül, és a tervek szerint valamilyen módon összekapcsolódik majd a csatorna legnagyobb dobásával, a Megasztár mintájául szolgáló American Idol-lal.