Tematikus est a Duna TV-n

Vágólapra másolva!
Augusztus 30-án lesz az eltűntek világnapja, így a Duna TV a témába vágó filmeket sugároz szombat este.   
Vágólapra másolva!

Magyarországon jelenleg is többezer embert tartanak nyilván eltűntként, és a helyzet a világ más részein sem jobb. A "csellengőkre" kívánja felhívni a figyelmet az eltűntek világnapja, és ebből az alkalomból a Duna TV is. A csatorna átvitt értelemben is foglalkozott már a témával, hisz a Neonfényes mesék gyerekekről című tematikus sorozata például az "elveszett nemzedéket" mutatta be.

Az eltűnt gyerekek problémáját szombat este konkrét módon veszi elő a Duna TV: 21.50-től láthatjuk A leningrádi pályaudvar gyermekei című lengyel dokumentumfilmet, amely megrendítő látleletet nyújt az oroszországi utcagyerekekről. Moszkva legelhíresültebb pályaudvara a Leningradszki vasútállomás, ahol számtalan hajléktalan gyermek próbál koldulásból megélni - a film többük sorsán keresztül mutatja be a rettenetes nyomort, az elviselhetetlen életmódot. A dokumetumfilmet 2004-ben Oscar-díjra is jelölték.

Ezután, 22.30-kor egy macedón-osztrák játékfilm, a Délibáb kerül képernyőre, amely a közelmúlt Macedóniáját mutatja be. A szívszorító történet hőse egy tehetséges macedón fiú, aki csak úgy szabadulhatna meg különböző nemzetiségű társai zaklatásától, ha megnyerné a fiatal költők versenyét - az első helyezett ugyanis elutazhat Párizsba.