Így folytatódna a Fekete Vipera

Vágólapra másolva!
A Fekete Vipera folytatásáról beszélt annak írója, Richard Curtis. Milyen lenne, ha megvalósulna?
Vágólapra másolva!

Richard Curtis, a nálunk Fekete Vipera címen futott Blackadder írója egyelőre csak feltételes módban beszélt a DigitalSpynak arról, hogyan képzeli el a sorozat folytatását, vagyis az ötödik évadot - arról egyelőre nincs szó, hogy bármelyik csatorna megrendelte volna az újabb epizódokat.

Mivel a Fekete Vipera az angol történelem korszakait mutatta be a középkortól az I. világháborúig, a következő szezon a hatvanas években játszódna, a fő karakter pedig egy gazdag üzletember lenne. Természetesen a világtörténelem aktuális eseményei is megjelennének, így fény derülne arra is, hogy "valójában" az ügyetlen Baldrick ölte meg Kennedyt, persze teljesen véletlenül.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki játszaná a Fekete Viperát, hisz a Mr. Beanként is ismert Rowan Atkinson idén kijelentette, nem hajlandó több folytatásban részt venni. A sorozatban több szerepet (György királyt vagy az I. világháborús hadnagyot, George-ot) alakító Hugh Laurie-ra sem nagyon lehet számítani mostanában, hisz minden idejét lefoglalja a Doktor House forgatása.

Meglehet tehát, hogy a legújabb Fekete Vipera csak terv marad. Az eredeti sorozat egyébként 1983 és 1989 között futott, majd 2000-ben elkészült egy utolsó, extra epizód, melyben a szereplők ide-oda utazgatnak az időben.