Családbarát a kísértetes sorozat

Vágólapra másolva!
Pénteken volt a Family Entertainment Awards átadója, ahol az egész családot szórakoztató tévéműsorokat, filmeket jutalmaztak.
Vágólapra másolva!

A családi szórakoztatásért járó díjakat immár tizedik alkalommal ítélte oda az ANA Alliance for Family Entertainment nevű szervezet. Az elismerés korábban a Family Television Awards nevet viselte, de ma már nemcsak tévés produkcióknak jár.

A több generáció számára is élvezetes komédiák közül a magyarul Halottnak a csók címet viselő Pushing Daisies került ki győztesen, míg a drámai kategóriát a Szellemekkel suttogó nyerte. Érdekes, hogy ezeket is családi programoknak számította a szervezőbizottság, hisz a sorozatok témája nem igazán való gyerekeknek.

Az egyedi tévés események díját a Stand Up 2 Cancer című jótékonysági akció kapta, melynek szeptemberi adásában többek között Mariah Carey és Beyoncé is fellépett - a díjat a rendezvényen szintén részt vevő Miley Cyrus (a Hannah Montana címszereplője) és Lona Lewis vette át.

A tévéfilmek közül az A Raisin in the Sun-t jutalmazták, amelynek hatvanas évekbeli eredetijét magyarul A napfény nem eladó címmel láthatták a nézők. A mozifilmek kategóriájában a Wall-E-t díjazták, és elismerést kaptak a Wii játékkonzol fejlesztői is.