Új vetélkedőt kaphat Tilla a TV2-n

Vágólapra másolva!
Vágó műsora mellett egy másik vetélkedő is indul a csatornán ősszel, de erről még alig tudni valamit. Egy castingra hívó szpot villanása alapján azért kinyomoztuk miről van szó: sportolók, olimpikonok ellen küzdhet majd az utca embere, aki sokat vihet haza, ha több sportágban, erőt vagy ügyességet igénylő játékban nyer, mint ellenfele.
Vágólapra másolva!

A TV2 blogján olvasható-látható felhívás egy új valóságshow-ról ír, "melyben ezúttal nem celebnek, hanem sztárnak nevezik a híres embereket, akikkel a nép egyszerű gyermeke, az átlagember küzdhet meg jórészt fizikai feladatokban." Megjegyzik, hogy "annak idején Angliában a műsor több évtizede indult, s aratott sikert, s nemrég felújították a formátumot. Hogy a hazai verzióban kik fognak részt venni, az még titok (értsd: még senki nem ismeri a teljes névsort), azonban jelentkezni már lehet látatlanban." A promóciós szpot egy villanása, egy háttérfelirat alapján beazonosítottunk egy német műsort, erre utal a betűtípus, a logó is. Lássuk, miről van szó!

A Schlag den Raab című vetélkedőt a német nézők ismerhetik főképp, a ProSiebenen, tehát a TV2 germán testvércsatornáján futott, ebben Stefan Raabot kellett legyőznie a próbálkozónak, méghozzá úgy, hogy tizenöt versenyszámban mérte össze erejét az énekessel, aki komédiásként, zenei producerként, tévés szórakoztató figuraként is ismert. A műsorban az 1996-ban, a kinti VIVA tévén felbukkant Stefan Konrad Raab - aki később különféle tévéshow-kban megmutatta már magát sportos közegben - próbálta megakadályozni a civil (magyarul: nem celeb) jelentkezőt abban, hogy jelentősebb összeggel távozzon. A német verzióban a harmadik műsorban sikerült győznie egy ismeretlennek, ő 1,5 millió euróval gazdagodott.

Legfeljebb 15 sportágig, erőpróbáig jutottak el a vetélkedő felek, ezek közt volt lövészet, kötélhúzás, terepbiciklizés, favágás, vívás, minigolf, biatlon, jéghoki is. Az első kis győzelemért egy pont járt, a másodikért kettő, és így tovább: az nyerte az adott műsort, aki a lehetséges 120 pontból hamarabb elérte a 61-et. A német nézők nem rendszeresen, hanem alkalmanként láthatták a műsort, amely 2006 szeptembere óta 17 epizóddal boldogította őket.

Az angol verzió Beat the Star címmel ment az ITV-n, 2008-ban indult. A legyőzendő brit celebritások közt volt Amir Khan bokszoló, Mark Foster úszó, Martina Navartilova, de nem csak sportolók, hanem szappanopera-sztárok is részt vettek a műsorban. A második széria Austin Healey rögbijátékossal nyitott, utána jött Martina Hingis, majd a családi reality-ből ismert Jack Osborurne - őt talán nem lehetett túl nehéz legyőzni fizikai sportokban. Úgy tudjuk, hogy a hazai verzióban is főképp olimpikonok lesznek az ellenfelek, de minimum igen sportos celebek, hiszen a TV2-nek sem érdeke szórni a pénzt.

Forrás: [origo]

A német verzió különben akár négy óra hosszú is lehetett (a leghosszabb műsor öt órán át ment), 15 sportággal, a briteknél az adásidő szűk másfél órára redukálódott, és hét sportág vagy ügyességi feladatban derült ki, ki a jobb. A legnagyobb nyeremény 3 millió euró volt, 2009 májusában. Az [origo] úgy tudja, hogy itthon késő őszre vártható a műsor, és csak heti egy lesz belőle, vélhetően egy óránál hosszabb adásidővel. Árának megfelelően kiemelt műsorsávban bizonyíthat, ennek megfelelően pedig péntek vagy szombat este kerülhet képernyőre, attól függően, hogyan illeszkedik a műsorstruktúrába, vagy akar-e mérkőzni az RTL-es tehetségkutatóval.

Noha a TV2 nem erősítette meg, műsorvezetőként Tilla nevét hallani, aki elég tévés rutint szerzett már a Big Brother-rel, a Megasztár-okkal vagy az Ötödikes-sel. A csatorna neveket nem kommunikál, a szerződések folyamatban vannak, felvétel még nem volt, hiszen csak most keresik a civileket.