TV Guide: az évtized tévéműsorai

Vágólapra másolva!
Több listát olvashattunk már arról, hogy ki, mely show-kat tartja az évtized legjobbjainak: most a TV Guide is összeállította a magáét.
Vágólapra másolva!

A Telegraph százas listát állított össze az évtized legnagyobb hatású tévéműsorairól, a Hollywood Reporter már csak tízig jutott hasonló témában. Most egy harmadik markáns médium, a TV Guide is összeállította a maga listáját, melyre több mint húsz show fért fel - a többi listától eltérően nem rangsorolva, csupán ömlesztve.

Természetesen itt is megtaláljuk az olyan - efféle listákon kötelezően feltüntetett - sorozatokat, mint a Lost, a 24 vagy a Maffiózók, de akad néhány meglepetés is. Bár mi magunk viccesnek tartjuk, talán nem illesztenénk a névsorba például Az ítélet: család-ot vagy a Félig üres-t, és a Freaks and Geeks hatásáról is lehetne vitatkozni - bár a Sorozatjunkie igencsak dicséri egy 2007-es posztban.

Érdekes a Vészhelyzet jelenléte is, amelynek értékei ugyan vitathatatlanok, de korántsem ebben az évtizedben, hanem 1994-ben indult, és a legjobb évadjai is a kilencvenes években készültek. A sorozatok mellé - más műfajok képviselőiként - a Survivor, az American Idol és Jon Stewart The Daily Show-ja került még fel a listára, amely teljes egészében itt olvasható.