Továbblépett a Szívek szállodája hősnője

Vágólapra másolva!
A Szívek szállodája az MTV-n kezdődött, majd a Viasaton folytatódott, pár napja pedig az RTL Klub is adja az utóbbi csatornán már látott hatodik évadot. Miközben a széria még mindig stabil rajongótáborral rendelkezik (nem csak nálunk), a Lorelait játszó Lauren Graham már új szerepekre készül: hamarosan énekelni fog a Broadwayn, és egy újabb sorozatban is megcsillogtatja komikusi tehetségét.
Vágólapra másolva!

A Szívek szállodája (kevésbé csöpögős eredeti címén: a Gilmore Girls) 2007-ben ért véget a hetedik évaddal - kissé kurtán-furcsán, mint azt nemcsak a rajongók, de maguk az alkotók is megállapították: nem tudták meg ugyanis idejében, hogy kaszát kapnak, így egy darabig még húzták volna a történetet. A széria ötletgazdája, Amy Sherman-Palladino talán még megcsinálna egy mozifilmet, ha adódna rá lehetőség, Lorelai Gilmore alakítója, Lauren Graham viszont el sem tudja képzelni, hogy alig két órában mit lehetne még hozzátenni a lezáráshoz.

Őszintén szólva nem is nagyon érdekli, legalábbis ez derül ki a tévés fenegyereknek, Michael Ausiellónak (az Entertainment Weekly újságírója, aki szinte minden tévés pletykát elsőként tud meg - a szerk.) adott interjújából. "Mike, a Szívek szállodájá-nak vége. Tovább kell lépned" - mondta a napokban a színésznő, amikor Ausiello a régi szerepéről próbálta faggatni. Graham már Broadway-lázban ég: márciusban debütál ott egy énekes szereppel, úgy, hogy korábban csak a Szívek szállodája egyik jelenetében láthatta őt énekelni a nagyközönség - a szerepe szerint akkor is részeg volt.

Pedig korábban ilyen irányba is képezte magát a színésznő, sőt a középiskola idején már szerepelt musicalekben. Most az olykor Macsók és macák-nak fordított Guys and Dolls-szal lép színpadra, aminek ötvenes évekbeli filmváltozatában Marlon Brando és Frank Sinatra játszották a főszerepet, Graham karakterét, Miss Adelaide-et pedig Vivian Blaine jelenítette meg. Graham nagy kihívásnak érzi a szerepet, aminek az is része, hogy előadás után állja a rajongók rohamát - egyedül régi, tíz-húsz éve készült fényképeit nem hajlandó dedikálni, mert szerinte szörnyen néz ki azokon.

A színésznő emellett aláírt egy szerződést az ABC-vel is, ami már önmagában nagy esemény, tekintve, hogy jó tíz éve összeveszett a csatornával: megpályázott ott egy szerepet, de a producerek inkább Molly Ringwaldot választották helyette. Az új show-nak viszont abszolút Graham lesz a főszereplője: egy olyan nőt fog játszani, aki az öngyógyítás tanát terjeszti nőtársai körében, megmutatja nekik, hogy csupán a saját erejükből hogyan élhetnek teljes, stresszmentes életet. Tanácsaival azonban csak másokon tud segíteni, ő maga nehezen lábal ki abból, hogy barátja egyik percről a másikra otthagyta.

Az alapszituáció eléggé emlékeztet A férfi fán terem-re, de Graham szerint egy jóval humorosabb, ugyanakkor sötétebb (és persze Alaszkán kívül játszódó) darabot kapunk, nagyjából Az ítélet: család stílusában. A párhuzam nem véletlen, az egyelőre cím nélküli szériát ugyanis Az ítélet: család ötletgazdája, Mitchell Hurwitz jegyzi, a Will és Grace-ben is közreműködött Alex Herschlaggal közösen. Graham az Ausiellónak adott interjúban azt is elmondta, a Szívek szállodája óta ez volt az első projekt, ami megnevettette, ezért is vállalta el a szerepet.